Rusia instalează rachete intercontinentale, avertizând că pot fi neutralizate sisteme antibalistice

Armata rusă a instalat sisteme de rachete intercontinentale la sud-vest de oraşul Moscova, anunţă Ministerul rus al Apărării, avertizând că acest tip de armament poate distruge elementele antibalistice inamice, relatează site-ul agenţiei Itar-Tass.

2182 afișări
Imaginea articolului Rusia instalează rachete intercontinentale, avertizând că pot fi neutralizate sisteme antibalistice

Rusia instalează rachete intercontinentale, avertizând că pot fi neutralizate sisteme antibalistice

Rachetele balistice intercontinentale de tip Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au fost instalate în localitatea Kozelsk, situată la circa 200 de kilometri sud-vest de Moscova.

"Regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă", a declarat generalul Serghei Siver, comandantul Unităţii de rachete Vladimir.

"Principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului", a subliniat oficialul militar rus.

Moscova a criticat dur, în ultimii ani, planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala sisteme antibalistice în România şi Polonia.

Rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au o rază de acţiune de circa 11.000 de kilometri, atingând viteze de 24.500 de km/h.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici