Rusia IRONIZEAZĂ un portavion nou al Marii Britanii, avertizând că este o "ŢINTĂ navală uşoară"

Ministerul rus al Apărării a ironizat, joi, portavionul nou al Marii Britanii, apreciind că nava militară este "o ţintă navală uşoară", recomandând să fie ţinută la distanţă de sistemele militare ruse, relatează site-ul agenţiei Reuters.

7340 afișări
Imaginea articolului Rusia IRONIZEAZĂ un portavion nou al Marii Britanii, avertizând că este o "ŢINTĂ navală uşoară"

Rusia IRONIZEAZĂ un nou portavion al Marii Britanii, avertizând că este o "ŢINTĂ navală uşoară"

Potravionul HMS Regina Elizabeth, care mai avansată şi cea mai nouă navă militară britanică, a iniţiat luni prima deplasare, ocazie cu care ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a afirmat că ruşii o vor privi "cu puţină invidie". De asemenea, Fallon a declarat că singurul portavion al Rusiei este "dărăpănat".

"Aceste afirmaţii entuziaste ... despre supremaţia exteriorului frumos al noului portavion britanic în comparaţie cu nava rusă Amiral Kuzneţov evidenţiază ignoranţa totală a lui Fallon în legătură cu tehnologia militară rusă", a reacţionat Ministerul rus al Apărării.

"Precum o albină, portavionul britanic poate doar să lanseze avioane, flancat de numeroase alte ambarcaţiuni militare şi submarine. De aceea, portavionul britanic este o simplă ţintă navală uşoară", a adăugat Ministerul rus al Apărării.

"Este în interesul Forţelor Regale britanice să nu arate «frumuseţea» portavionului la o distanţă mai mică de câteva sute de kilometri de forţele navale ruse care sunt la o distanţă relativă", a atras atenţia instituţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici