Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, susţine un general ceh al Alianţei Nord-Atlantice

Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, un interval de timp în care NATO nu poate reacţiona, a afirmat generalul ceh Petr Pavel, care va conduce de la 1 iunie Comitetul Militar al Alianţei Nord-Atlantice, relatează BBC News Online.

3926 afișări
Imaginea articolului Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, susţine un general ceh al Alianţei Nord-Atlantice

Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, susţine un general ceh al Alianţei Nord-Atlantice

Un interval de timp similar este necesar de asemenea pentru ocuparea Kievului de către armata rusă, susţine generalul ceh.

În opinia sa, NATO, cu formatul actual, care necesită acordul tuturor celor 28 de state membre, nu are capacitatea de reacţie adecvată în cazul unei agresiuni ruseşti.

În schimb, Rusia poate lua decizia de a ataca rapid, pentru că nu are nevoie de acordul unei alte părţi, a explicat el.

Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au deteriorat în ultimul timp, îndeosebi pe fundalul conflictului din estul Ucrainei. NATO acuză Rusia de susţinerea separatiştilor proruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, în timp ce Moscova respinge aceste acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici