LIVE UPDATE  Rusia lui Putin a atacat Ucraina. UPDATE: Armata rusă se apropie de Kiev / Joe Biden: "Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp"

  • Într-un discurs televizat, Vladimir Putin a ordonat o operaţiune militară în Ucraina. Putin le-a cerut soldaţilor ucraineni să depună armele şi să se întoarcă acasă, potrivit Reuters, care citează agenţia rusă de presă Tass.
  • Preşedintele rus spune că "în caz de interferenţă străină, Rusia va acţiona imediat".
  • UPDATE: Ministrul ucrainian de Externe: Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă în Ucraina
  • UPDATE: Jens Stoltenberg condamnă "atacul lipsit de raţiune" lansat de Vladimir Putin
  • UPDATE: Într-o declaraţie făcută joi dimineaţa devreme, preşedintele american Joe Biden a condamnat acţiunile Rusiei
  • UPDATE: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, joi, instituirea legii marţiale pe întregul teritoriu al Ucrainei, în contextul operaţiunii militare a Rusiei, şi a dezvăluit că tocmai a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere.
  • UPDATE: Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la cel puţin 50 de morţi în Ucraina, inclusiv zece civili, anunţă Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.
  • UPDATE: Militari ruşi au pătruns în regiunea Kiev, venind dinpre Belarus, şi atacă poziţii militare cu rachete Grad, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.
  • UPDATE: Uniunea Europeană este indecisă în privinţa eliminării Rusia din reţeaua de plăţi globală SWIFT.
  • UPDATE: Erdogan se declară "întristat" de invazia rusă în timp ce Ucraina îndeamnă Turcia să închidă strâmtorile
  • UPDATE: China insistă ca Rusia să găsească o soluţie diplomatică, pentru evitarea escaladării războiului.
  • UPDATE: Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, joi seară, sancţiuni "severe" împotriva Rusiei
130613 afișări

UPDATE 21:15 Liderul de la Casa Albă a condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei. "Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp. Am conceput în mod intenţionat aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi pentru a minimiza impactul pentru Statele Unite şi pentru aliaţii noştri. Statele Unite nu fac singure acest lucru", a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că se vor ralia toate ţările din cadrul Uniunii Europene şi din Grupul G7.

"Putin este agresorul. Putin a ales acest război, iar, acum, el şi ţara sa vor suporta consecinţele", a afirmat Joseph Biden.

UPDATE 20:50 Au loc proteste de mare amploare în zeci de oraşe din Rusia împotriva invaziei asupra Ucrainei. Peste 1.500 de persoane au fost arestate. Autorităţile ruse i-au avertizat joi pe simpatizanţii anti-război să oprească orice formă de adunare pentru a protesta

UPDATE 20:20 Preşedintele Vladimir Putin i-a avertizat pe liderii de afaceri din Rusia că trebuie să se aşteapte la „restricţii” asupra economiei, subliniind totuşi că statul a luat o „măsură necesară” lansând o ofensivă militară la scară largă împotriva Ucrainei.

UPDATE 19:45 Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, impunerea de sancţiuni economice masive împotriva Rusiei, din cauza războiului împotriva Ucrainei, blocând tranzacţii financiare şi activele a 100 de persoane şi entităţi. "Vladimir Putin este un agresor cu mâinile pătate de sânge. Ne vom proteja de el şi vom contracara furtuna de minciuni şi dezinfornmare a Kremlinului", a declarat premierul Boris Johnson, citat de BBC News.

Liderul de la Londra a dat asigurări că apărarea NATO va fi consolidată, primele măsuri urmând a fi luate la summitul extraordinar de vineri.

UPDATE 19:35 Administraţia Chinei a insistat, joi seară, asupra necesităţii găsirii unei soluţii diplomatice la atacul Rusiei asupra Ucrainei, cerând evitarea amplificării războiului. Noi încă sperăm că părţile vizate nu vor închide uşa în faţa păcii şi că vor trece la dialog şi consultări, astfel încât criza să nu escaladeze în continuare", a declarat Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

UPDATE 19:20 Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei spune că a raportat 392 de cazuri de bombardamente din partea forţelor ruse pe teritoriul statului, a declarat joi, 24 februarie, un purtător de cuvânt al ministerului.

„Bătăliile continuă, practic, pe întreg teritoriul din sud-estul şi centrul Ucrainei”, a spus purtătorul de cuvânt, menţionând că şase poduri au fost distruse în regiunile Kiev, Cernihiv, Doneţk şi Herson.

UPDATE 18:40 Turcia susţine integritatea teritorială a Ucrainei şi este "sincer întristată" de invazia Rusiei, a declarat joi preşedintele Tayyip Erdogan, iar trimisul Kievului la Ankara a îndemnat Turcia să închidă strâmtoarea Bosfor pentru navele de război ruseşti.

"Turcia susţine lupta Ucrainei pentru a-şi proteja integritatea teritorială", a declarat Erdogan la televiziunea turcă. "Suntem sincer întristaţi de faptul că Rusia şi Ucraina, pe care le considerăm ţări prietene şi cu care avem relaţii politice, economice şi sociale strânse, se află faţă în faţă în acest fel."

UPDATE 17:50 Autorităţile ucrainene spun că şapte persoane au fost ucise şi 17 rănite într-un atac cu rachete asupra unei zone militare la nord-est de capitala Kiev. Atacul a avut loc în oraşul Brovary. În Brovary se află o bază a forţelor speciale ucrainene. Acesta a fost unul dintre multele atacuri ruseşti efectuate joi în apropierea Kievului.

UPDATE 17:10 Naţiunile UE sunt împărţite dacă să sancţioneze Rusia eliminând-o din reţeaua globală de plăţi SWIFT. Surse de rang înalt din UE au declarat că există o diviziune în statele membre între ţări precum Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania, care doresc ca SWIFT să facă parte din pachetul de sancţiuni care va fi anunţat mai târziu joi, şi ţări precum Germania, Italia, Ungaria şi Cipru, care au legături economice mai puternice cu Rusia şi nu doresc ca SWIFT să fie inclus în noile sancţiuni.

UPDATE 16:40 Guvernul rus a făcut o declaraţie legată de situaţia pieţelor financiare din statul condus de Putin, în lumina ameninţărilor cu sancţiuni venite din partea Europei şi a Statelor Unite ale Americii. 

Rusia şi-a anunţat disponibilitatea de a lua măsuri pentru a proteja pieţele financiare şi marile companii ruseşti de sancţiuni şi alte ameninţări. Guvernul a declarat că ţara „are suficiente resurse financiare pentru stabilitatea sistemului în faţa sancţiunilor şi ameninţărilor externe”.

UPDATE 16:10 Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi îşi intensifică operaţiunile şi capacitatea în Ucraina şi în ţările vecine, în condiţiile în care oamenii încep să fugă din Ucraina, a declarat joi, într-o declaraţie, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

UPDATE 15:30 Armata rusă se apropie de Kiev / Au loc atacuri cu rachete

Militari ruşi au pătruns în regiunea Kiev, venind dinpre Belarus, şi atacă poziţii militare cu rachete Grad, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Trupele ruse au atacat deja un aeroport militar din orăşelul Gostomel, situat la periferia nordică a oarşului Kiev, informează surse citate de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că invazia în Ucraina va continua "cât va fi necesar", pentru "demilitarizarea" ţării.

În sudul Ucrainei, în satul Lipeţke, situat în apropiere de Odesa, au fost ucişi 18 civili, în raiduri aeriene ruse.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin 50 de morţi, dar numărul victimelor probabil este mult mai mare.

UPDATE 14:00  Oficialii ucraineni spun că un elicopter rus încearcă să aterizeze pe aeroportul militar Hostomel, chiar în afara Kievului. Alte surse, tot pe reţelele de socializare, publică videoclipuri cu un atac în desfăşurare, tot pe acest aeroport, care este al doilea din capitala Ucrainei. Atacul a fost efectuat cu elicoptere. Ruşii preiau aeroportul.

Două nave de marfă civile din Marea Azov au fost supuse unui atac cu rachete de către armata ucraineană. Acest lucru a fost transmis de agenţia de presă rusă Novosti.

„Scopul operaţiunii militare a Rusiei este demilitarizarea Ucrainei, deoarece reprezintă o ameninţare pentru poporul nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov. El a adăugat că operaţiunea „va dura atât cât va fi nevoie”. Moscova, conform cuvintelor lui Peskov, este pregătită să discute despre statutul său de neutralitate cu Ucraina şi despre refuzul de a plasa arme pe teritoriul său”.

Instalaţiile portuare din Odesa sunt una dintre ţintele declarate ale atacului rusesc. Autorităţile regionale ucrainene au raportat că bombardamentul oraşului a provocat deja 18 morţi. Oraşul a fost ţinta unui atac cu rachete. 

13:30 NATO întăreşte flancul estic

NATO condamnă ferm atacul Rusiei asupra Ucrainei, pe care îl consideră "o ameninţare gravă la adresa securităţii euro-atlantice", şi anunţă suplimentarea prezenţei militare în ţările est-europene.

"Condamnăm în cei mai puternici termeni posibili atacul îngrozitor al Rusiei asupra Ucrainei, care este total nejustificat şi neprovocat. Gândurile noastre sunt la cei ucişi şi răniţi, precum şi la poporul ucrainean. Condamnăm şi Belarusul, pentru că a facilitat acest atac", anunţă Consiliul Nord-Atlantic, conform unui comunicat postat pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Acest nou atac este o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, inclusiv a Cartei ONU, şi intră în contradicţie totală cu angajamentele asumate de Rusia prin Actul final de la Helsinki, prin Carta de la Paris, prin Memorandumul de la Budapesta şi prin Tratatul fondator NATO-Rusia. Este vorba despre un act de agresiune împotriva unui stat independent şi paşnic. Noi suntem alături de poporul Ucrainei, de preşedintele ales în mod legitim şi democratic, alături de Parlamentul şi Guvernul Ucrainei", precizează Consiliul Nord-Atlantică.

"Cerem Rusiei să înceteze imediat acţiunea militară şi să îşi retragă forţele din interiorul şi din jurul Ucrainei, să respecte în totalitate dreptul internaţional şi să permită accesul umanitar în siguranţă şi neîngrădit şi asistenţa pentru persoanele aflate în nevoie", subliniază Consiliul Nord-Atlantic.

"Acţiunile Rusiei constituie o ameninţare gravă la adresa securităţii euro-atlantice şi vor avea consecinţe geostrategice. Alianţa Nord-Atlantică va continua să ia toate măsurile pentru garantarea securităţii şi apărării statelor membre. Desfăşurăm forţe suplimentare defensive la nivel terestru şi aerian în partea de est a Alianţei, precum şi mijloace maritime suplimentare. Am suplimentat capacitatea forţelor noastre de a reacţiona la orice tip de urgenţă", concluzionează Consiliul Nord-Atlantic.

Turcia se opune Rusiei

„Ni se pare inacceptabil şi respingem operaţiunea militară lansată în Ucraina de Federaţia Rusă”, a anunţat Ministerul turc de Externe printr-o declaraţie care defineşte acţiunea militară de la Moscova drept „o ameninţare gravă la adresa securităţii regiunii noastre şi a lumii” şi îşi exprimă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Erdogan a vorbit la telefon cu Zelenski, ocazie cu care Kievul a cerut Ankarei să interzică trecerea unităţilor ruse prin Dardanele şi Bosfor. 

UPDATE 13:00 Preşedintele Ucrainei îl compară pe Putin cu Hitler şi pe Rusia cu Germania nazistă.

UPDATE 12:30 Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la cel puţin 50 de morţi în Ucraina, inclusiv zece civili, anunţă Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Noi imagini din zona Kiev

România nu intră în conflict, spune preşedintele Iohannis.

UPDATE 12:00 Ucraina este atacată din 3 părţi 

Un consilier prezidenţial ucrainean afirmă că forţele ruse au lansat un atac asupra Ucrainei dinspre nord, est şi sud. Consilierul, Mykhailo Podolyak, a declarat că "armata ucraineană luptă din greu".

Podolyak a declarat joi că "armata ripostează provocând pierderi semnificative inamicului". El a spus că au existat victime civile, dar nu a dat detalii.

El a spus că "Ucraina are acum nevoie de un sprijin mai mare şi foarte specific din partea lumii - militar-tehnic, financiar, precum şi de sancţiuni dure împotriva Rusiei".

Un alt consilier al preşedintelui, Volodymyr Zelenskyy, a declarat că Rusia a vizat baze aeriene şi diverse alte infrastructuri militare.

Ucraina tocmai a anunţat ruperea tuturor legăturilor cu Rusia şi susţine că nu renunţă la luptă. De obicei, legăturile diplomatice sunt ultimele care se distrug, înainte ca două ţări să intre în conflict.

UPDATE 11:40 Gazprom se prăbuşeşte cu 55% pe Bursa de la Moscova. Lukoil înrregistrează o scădere de 46%

UPDATE 11:20 Au sosit primele cifre de pe front. Bilanţul provizoriu indică 8 morţi, potrivit BBC.

UPDATE 11:05 VEZI AICI GALERIE FOTO. Atacul Rusiei şi urmările sale în imagini.

Marele exod din capitala Kiev

UPDATE 10:50 Cetăţenii din Kiev formează cozi, pe sensul de ieşire din capitală. Oamenii fug din calea războiului, temându-se că oraşul ca cădea în mâinile ruşilor. Însă, nu toate ambasadele europene au părăsit teritoriul Ucrainei.

UPDATE 10:30 Hartă cu locaţiile lovite de atacul rusesc

UPDATE 10:10 Guvernul Republicii Moldova intenţionează să ceară parlamentului declararea stării de urgenţă pe fondul situaţiei din Ucraina, a anunţat preşedintele Maia Sandu.

UPDATE 9:50 Polonia a cerut, joi dimineaţă, activarea Articolului 4 al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO), care prevede organizarea urgentă de consultări, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei.

UPDATE 9:30 Prima mişcare a oficialilor români: Iohannis a convocat CSAT-ul.

UPDATE 9:15 Se configurează taberele în războiul ruso-ucrainean. De partea lui Putin este, nedisimulat, Lukaşenko, preşedintele Belarusului. Dincolo, Ucraina are de partea sa NATO, organizaţie militară mondială din care face parte şi România.

UPDATE 8:45 Ucraina susţine că a doborât 5 avioane ruseşti şi un elicopter. Rusia a replicat: le-am distrus apărarea antiaeriană. În acest timp, tot mai mulţi lideri europeni condamnă gestul lui Putin. Britanicul Boris Johnson reclamă faptul că preşedintele rus „a ales vărsarea de sânge”, postul CNN vorbind despre victime de ordinul sutelor, de la începutul invaziei.

Aflat sub tirul Rusiei, Zelenski cere coaliţie internaţională anti-Putin.

UPDATE 8:40 Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în contextul conflictului din Ucraina

UPDATE Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina şi dinspre Belarus, afirmă surse locale citate de postul de televiziune american CNN.

CNN anunţă, prin intermediul unei înregistrări video, că trupe din Belarus au trecut graniţa în Ucraina. În video apar trupe în fruntea unei coloane de vehicule militare la un punct de trecere a frontierei.

Înregistrarea video a fost realizată la punctul de trecere Senkivka, Ucraina, cu Veselovka, Belarus. Coloana a fost văzută intrând în Ucraina în jurul orei locale 6:48(ora României).

Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la "exerciţii militare".

UPDATE Spaţiul aerian din Ucraina este complet închis.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, joi, instituirea legii marţiale pe întregul teritoriu al Ucrainei, în contextul operaţiunii militare a Rusiei, şi a dezvăluit că tocmai a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere.

UPDATE Ministrul ucrainian de Externe: Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă în Ucraina

"Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă în Ucraina. Oraşe ucrainene paşnice sunt sub atac. Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra şi va învinge. Lumea poate şi trebuie să-l oprească pe Putin. Timpul pentru a acţiona este acum", a scris ministrul ucrainian de Externe pe Twitter.

CITEŞTE AICI Iată cum arată declaraţia de război a lui Vladimir Putin la adresa Ucrainei. Discursul integral

UPDATE Într-o declaraţie făcută joi dimineaţa devreme, preşedintele american Joe Biden a condamnat acţiunile RusieI

"Rugăciunile întregii lumi sunt alături de poporul ucrainean în această seară, în timp ce suferă un atac neprovocat şi nejustificat din partea forţelor militare ruse. Preşedintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieţi omeneşti şi suferinţă umană. Rusia este singura responsabilă pentru moartea şi distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite şi aliaţii şi partenerii săi vor răspunde într-un mod unit şi decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere".

Biden a adăugat că monitorizează situaţia şi că se va întâlni cu ceilalţi lideri G7 în cursul dimineţii.

El va anunţa "consecinţele suplimentare" impuse Rusiei de către SUA şi aliaţii săi, a spus el.

UPDATE Presa ucrainiană: Trupele ruse au trecut graniţa lângă Harkov

UPDATE ️S-au auzit explozii la Kiev, Kramatorsk, Odesa, Harkov, Berdyansk, precum şi în zona aeroportului Boryspil din Kiev.

Surse: Rusia loveşte infrastructura armatei ucrainiene.

UPDATE Echipa CNN de la faţa locului aude mai multe explozii puternice în apropierea Kievului, capitala Ucrainei.

Echipa CNN din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul ţării, aude un "flux constant de explozii puternice".

Într-un discurs televizat, Vladimir Putin suţine că a ordonat o operaţiune specială în Donbas şi cere armatei Ucrainei sa depună armele. 

Vladimir Putin a anunţat că Rusia va desfăşura o "operaţiune militară specială" în Ucraina, relatează Reuters.

Putin a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice eventuală vărsare de sânge va fi pe conştiinţa guvernului ucrainean şi a spus că este încrezător că militarii ruşi îşi vor face datoria.

Într-un discurs adresat poporului rus ce a fost difuzat la 5:45(ora Mosovei), preşedintele rus a mai spus:

  • ciocnirile dintre forţele ucrainene şi cele ruseşti sunt "inevitabile" şi "doar o chestiune de timp".
  • continuarea expansiunii NATO şi utilizarea de către aceasta a teritoriului Ucrainei sunt inacceptabile
  • operaţiunea militară rusă are ca scop "protejarea populaţiei"
  • circumstanţele "cer o acţiune decisivă din partea Rusiei"
  • responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe mâna "regimului ucrainean"

Ştire iniţială

UPDATE Secretarul general al ONU i-a cerut lui Putin să oprească trupele ruse să „invadeze” Ucraina şi să dea o şansă păcii

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a reiterat avertismentele SUA cu privire la posibilele atacuri sub steag fals pe care Moscova le-ar putea folosi pentru a justifica o invazie.

"Atenţie la campaniile de dezinformare ale Kremlinului care încearcă să justifice o acţiune militară - nicio dovadă nu susţine niciuna dintre aceste afirmaţii false", a scris Price pe Twitter.

Volodimir Zelenski a declarat că liderii ruşi au aprobat o incursiune militară în Ucraina

"Vreau să mă adresez tuturor cetăţenilor ruşi. Nu în calitate de preşedinte. Mă adresez cetăţenilor ruşi în calitate de cetăţean al Ucrainei. Între noi există peste 2.000 km de frontieră comună. Armata voastră se află acum de-a lungul acestei frontiere. Aproape 200.000 de soldaţi. Mii de vehicule militare", a spus Zelenski în limba rusă. 

Zelensky a adăugat: "Conducerea voastră a aprobat ca ei să facă un pas mai departe, pe teritoriul unei alte ţări. Acest pas poate deveni începutul unui mare război la nivelul continentului european"

Preşedintele Ucrainei afirmă că a încercat să îl contacteze telefonic pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, în contextul tensiunilor militare intense, dar nu a reuşit, informează CNN.

"Astăzi, am iniţiat o conversaţie prin telefon cu preşedintele Federaţiei Ruse. Linişte. Deşi ar trebui să fie linişte în Donbas", a declarat Volodimir Zelenski în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Mesajul preşedintelui Zelenski vine după ce şefii Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Luhansk( nerecunoscute la nivel internaţional) s-au adresat lui Putin cu o cerere de asistenţă la respingerea agresiunii din Ucraina.

Cererea de asistenţă militară a fost trimisă pe 22 februarie şi a fost publicată de Kremlin în seara de 23 februarie. Nu este clar dacă Moscova a emis un răspuns pentru cele două republici.

Liderii celor două regiuni separatiste au subliniat agravarea situaţiei din Donbass şi au invocat ameninţări de la Kiev.

NOTA: NU există informaţii credibile că ar fi existat o agresiune ucrainină

Şefii RPD şi LPR Denis Puşilin şi Leonid Pasechnik i-au cerut lui Vladimir Putin să ajute la respingerea agresiunii din partea Forţelor Armate ucrainene pentru a evita victimele civile şi a preveni o catastrofă umanitară în Donbass, a precizat Dmitri Peskov, secretarul de presă al şefului Rusiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut în această săptămână independenţa a două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de Moscova, şi a ordonat desfăşurarea de trupe ruseşti acolo pentru a "menţine pacea".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici