Rusia reacţionează după poziţia adoptată de UE în cazul Skripal: "Este un disconfort major să avem omologi imprevizibili şi agresivi"

Moscova consideră că poziţia statelor membre UE privind cazul Serghei Skripal, fostul agent rus care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de uz militar, este una una imprevizibilă şi agresivă, a declarat, sâmbătă, Kremlinul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2571 afișări
Imaginea articolului Rusia reacţionează după poziţia adoptată de UE în cazul Skripal: "Este un disconfort major să avem omologi imprevizibili şi agresivi"

Rusia consideră că UE este imprevizibilă şi agresivă în ceea ce priveşte cazul Skripal

"Este un disconfort major pentru noi să avem omologi imprevizibili şi agresivi. Dar asta este realitatea în care trăim", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmtri Peskov.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Londra are dovezi potrivit cărora Rusia a dezvoltat în ultimii zece ani agentul neurotoxic "Novichok", folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

În acest context, Consiliul European a declarat că susţine poziţia Marii Britanii privind responsabilitatea Rusiei în cazul Skripal. Mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici