Rusia va desfăşura trupe şi armament la graniţa cu Finlanda. Putin a făcut anunţul în cursul nopţii

În cursul nopţii, agenţia de ştiri de stat rusă RIA şi televiziunea de stat Rossiya-1 au difuzat un amplu interviu cu preşedintele rus Vladimir Putin. Printre subiectele discutate s-au numărat războiul nuclear, alegerile din SUA şi extinderea NATO.

2043 afișări
Imaginea articolului Rusia va desfăşura trupe şi armament la graniţa cu Finlanda. Putin a făcut anunţul în cursul nopţii

Rusia va desfăşura trupe şi armament la graniţa cu Finlanda. Putin a făcut anunţul în cursul nopţii

Discutând despre aderarea Finlandei la NATO, Putin a părut să respingă importanţa acesteia, dar a promis că va trimite trupe la graniţă. 
 
"Acesta este un pas absolut lipsit de sens din punctul de vedere al asigurării propriilor interese naţionale", a spus preşedintele rus. 
 
"Nu am avut trupe acolo [la graniţa finlandeză], acum vor fi acolo. Nu existau sisteme de distrugere acolo, acum vor apărea".
 
Graniţa între Rusia şi Finlanda este un punct fierbinte de luni de zile. Finlanda a închis majoritatea punctelor de trecere după ce un număr mare de migranţi din Orientul Mijlociu, ce se presupune că au fost aduşi de Moscova ca parte a unui război hibrid, au încercat să treacă în ţara membră UE şi NATO.
 
Putin, vorbind cu doar câteva zile înainte de alegerile din 15-17 martie, care îi vor oferi încă şase ani la putere, a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear şi că, dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a războiului.
 
"Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi", a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, la televiziunea Rossiya-1 şi la agenţia de presă RIA, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.
 
Putin a declarat că SUA au înţeles că, dacă ar desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc - sau în Ucraina - Rusia ar trata această mişcare ca pe o intervenţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici