Rusia va suplimenta prezenţa militară în Marea Baltică

Rusia va suplimenta capacităţile militare în Marea Baltică în contextul prezenţei militare NATO în apropierea frontierelor ruse, afirmă căpitanul Mihail Nenaşev, un oficial din cadrul armatei ruse.

7330 afișări
Imaginea articolului Rusia va suplimenta prezenţa militară în Marea Baltică

Rusia va suplimenta prezenţa militară în Marea Baltică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dezvoltarea Flotei din Marea Baltică este un element esenţial pentru întreaga strategie de apărare a Rusiei pe flancul vestic", a explicat Nenaşev, citat de site-ul agenţiei RIA Novosti.

"Apărarea în zona Mării Baltice va fi consolidată şi va juca un rol-cheie, în contextul tendinţelor ostile ale Statelor Unite şi Europei Occidentale. În secolul XXI, Flota baltică va domina din nou regiunea transatlantică", a spus oficialul militar rus.

"Avem nevoie de 10-15 submarine militare suplimentare în regiunea baltică şi atlantică. În pofida dimensiunilor mici, Marea Baltică a jucat mereu un rol esenţial în Atlantic", a subliniat căpitalul Mihail Nenaşev.

Rusia a decis consolidarea prezenţei militare şi în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică din cauza crizei din Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici