Rusia vs. Ucraina. Ce spune Stoltenberg despre instrumentalizarea refugiaţilor ca armă de război

  • Rusia ar putea instrumentaliza o eventuală criz a refugiaţilor/migranţilor în favoarea sa.
  • Pot fi peste cinci milioane de ucrainieni refugiaţi, dacă Moscova va decide, în final, să atace Ucraina.
3324 afișări
Imaginea articolului Rusia vs. Ucraina. Ce spune Stoltenberg despre instrumentalizarea refugiaţilor ca armă de război
Momentan, NATO vrea să prevină un eventual atac asupra Ucrainei. „Încercăm să găsim o soluţie politică. Dacă Rusia va decide să atace, vor exista fluxuri masive de oameni care vor fugi în ţările vecine. Suntem pregătiţi să trimitem trupe către ţări vecine precum Polonia şi România, care au capacitatea de a gestiona criza migranţilor şi a refugiaţilor, dacă va fi cazul”, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
 
„Dacă va există o criză a migranţilor, vom ajuta la nevoie, dar nu vom fi primii care să intervină”, mai adaugă acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici