Ryanair oferă scuze deoarece o însoţitoare de zbor a spus că Tel Aviv se află în Palestina

Compania aeriană Ryanair a oferit scuze publice deoarece o însoţitoare de zbor a spus că oraşul israelian Tel Aviv se află în Palestina, potrivit BBC.

637 afișări
Imaginea articolului Ryanair oferă scuze deoarece o însoţitoare de zbor a spus că Tel Aviv se află în Palestina

Eddie Wilson, directorul executiv al companiei aeriene Ryanair a prezentat scuze israelienilor spunând că a fost o „greşeală nevinovată". Asta după ce unii pasageri s-au plâns de situaţia creată, iar disputa a luat amploare.

Wilson a anunţat că i-a scris ambasadorului israelian în Irlanda, spunându-i că Israelul este „un partener important" pentru Ryanair. El a explicat că pe 10 iunie, într-un zbor de la Bologna la Tel Aviv, un membru fără experienţă al echipajului a anunţat „în mod inocent, dar inexplicabil" că zborul va ateriza în curând în Palestina.

Wilson a mai spus că Ryanair este „100% convinsă că a fost o greşeală nevinovată, fără conotaţii sau intenţii politice".

Din cauza controverselor iscate în avion, la aterizare a fost chemată poliţia. Ulterior, unii comentatori din mass-media israeliană au cerut oamenilor să boicoteze compania aeriană.

Folosirea numelui Palestina implică nerecunoaşterea statului evreu şi este considerată extrem de provocatoare de către majoritatea israelienilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici