Saakaşvili: NATO şi UE afişează o mare deschidere faţă de Georgia

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, consideră că NATO şi UE dau dovadă de "o deschidere mai mare ca niciodată" faţă de Georgia, subliniind că Rusia se confruntă cu o "înfrângere diplomatică".

27 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili: NATO şi UE afişează o mare deschidere faţă de Georgia

Saakaşvili: NATO şi UE afişează o mare deschidere faţă de Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mihail Saakaşvili a făcut aceste declaraţii la exact un an de la izbucnirea conflictului între Rusia şi Georgia pentru controlul Osetiei de Sud.

"Graţie prietenilor noştri occidentali, porţile UE şi NATO sunt mai deschise ca niciodată", potrivit textului discursului pe care Saakaşvili urmează să îl rostească vineri la Gori, unul dintre oraşele georgiene cele mai afectate de război.

"Şi tot datorită prietenilor noştri occidentali, Rusia se confruntă acum cu o înfrângere diplomatică. Aproape toate ţările din lume au susţinut integritatea teritorială a Georgiei", subliniază liderul de la Tbilisi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici