Sătui de carantină şi restricţii. Europa, împânzită de proteste, în weekend: Marşul „Uniţi pentru libertate” la Londra

  • Proteste împotriva măsurilor de restricţie au avut loc simultan, sâmbătă, în Europa
  • În Germania au avut loc cele mai mari proteste de anul acesta
  • Britanicii au protestat împotriva măsurilor de restricţie şi a rasismului sub forma unui marş dedicat libertăţii
  • Şi în România au fost proteste, la Bucureşti, Timişoara şi Cluj
2604 afișări
Imaginea articolului Sătui de carantină şi restricţii. Europa, împânzită de proteste, în weekend: Marşul „Uniţi pentru libertate” la Londra

Manifestanţii mărşăluiesc în Park Lane. Marşul „Unite for Freedom”, Londra, Marea Britanie - 20 martie 2021

Nu doar românii protestează la adresa restricţiilor impuse în urmă cu un an.  Acestea au avut loc în multe ţări din Europa, printre care Austria, Elveţia şi Finlanda.
 
 În Germania, violenţele au escaladat. Peste 10.000 de oameni au ieşit pe străzi în oraşul Kassel. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a împrăştia manifestanţii.
 
Proteste au avut loc şi în Marea Britanie, doar că acestea au avut o ţintă în plus: lupta împotriva rasismului. Unii manifestanţi s-au luptat cu poliţia în centrul Londrei sâmbătă în timpul demonstraţiei împotriva măsurilor de carantină.
 
„Acesta este centrul libertăţii, libertăţii de exprimare şi libertăţii de adunare. Aceştia sunt inamicii poporului”, acuza o protestatară, citată de AP. 
 
„Trebuie să lase oamenii să se solidarizeze, este alegerea noastră, este alegerea noastră până la urmă, iar ei asta fac, ne iau libertăţile.”
 
„Se pare că există o mare încercare a guvernului de a ne reduce dreptul de a fi pe stradă şi de a ieşi, dar noi credem că avem un mesaj cu adevărat important, nu renunţăm la dreptul nostru de a protesta”, a afirmat Elizabeth Adofo, activistă anti-rasism.
 
În România, mai multe sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de restricţiile COVID-19.

La manifestaţie a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă, alături de mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Neamul Românesc. Proteste asemănătoare au loc în mai multe oraşe din ţară. La protestul de la Cluj a fost prezent şi deputatul AUR George Simion.
 
Puţin peste o sută de persoane au protestat sâmbătă în Timişoara înainte de şedinţa şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) în care se va propune prelungirea cantinei.
 
Jandarmeria a anunţat că participanţii la adunările publice care nu s-au conformat recomandărilor forţelor de ordine şi nu au respectat măsurile sanitare de protecţie individuala prevăzute de legislaţia în vigoare vor fi identificaţi şi sancţionaţi în raport de prevederile legale încălcate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici