Scandal în Germania după ce Olaf Scholz a zburat în Canada fără să poarte mască

Cancelarul german Olaf Scholz şi echipa lui au fost criticaţi pentru că nu au purtat măşti de protecţie la bordul unui avion guvernamental care se îndrepta luni spre Canada.

1538 afișări
Imaginea articolului Scandal în Germania după ce Olaf Scholz a zburat în Canada fără să poarte mască

Potrivit presei, peste 80 de pasageri îi însoţeau pe Scholz şi pe ministrul Economiei şi Climei, Robert Habeck, care a fost fotografiat vorbind cu jurnaliştii în timp ce nu purta mască în zborul lor spre Montreal.

În timp ce un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că "nu există o cerinţă privind utilizarea măştilor în cadrul zborurilor Forţelor Aeriene" şi că "toţi participanţii la călătorie trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de plecare", legea germană privind protecţia împotriva infecţiilor nu menţionează în mod specific o astfel de scutire, scrie Politico.

Aparentul dublu standard a stârnit furie în ţară, în rândul partenerilor de coaliţie ai lui Scholz şi al opoziţiei creştin-democrate.

"Înalta conducere a guvernului german şi 80 dintre cei mai importanţi jurnalişti germani au demonstrat că nu cred în utilitatea măştilor la bordul avioanelor", a declarat Alexander Lambsdorff, un deputat FDP, adăugând că "este, prin urmare, logic ca bula de la Berlin să nu mai poată cere germanilor obişnuiţi să le poarte la bordul zborurilor lor obişnuite spre Mallorca".

Armin Laschet, din partea conservatorilor creştin-democraţi (CDU), care anul trecut a pierdut în faţa lui Scholz în cursa pentru a deveni cancelar, a intervenit şi el, subliniind că Germania se abate de la multe alte ţări europene în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii.

"Nu există nicio scutire pentru zborurile guvernamentale în Legea privind protecţia împotriva infecţiilor. Dar nu realizează nimeni că ar fi aproape mai rău dacă ar exista excepţii pentru funcţionarii guvernamentali?" a scris Laschet pe Twitter marţi dimineaţă.

"Aproape toată Europa nu cere măşti, cu incidenţe în mare parte mai mici. De ce acest efort solitar german?", a întrebat el.

Potrivit legii germane privind protecţia împotriva infecţiilor, pasagerii au voie să călătorească cu avionul sau trenul pe distanţe lungi doar dacă sunt de acord să poarte o mască medicală pe toată durata călătoriei.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici