Schimbul de focuri între NATO şi militari pakistanezi, consecinţa unor erori de ambele părţi

Tirurile NATO care s-au soldat cu moartea a 24 de militari pakistanezi la frontiera cu Afganistanul, la sfârşitul lui noiembrie, sunt consecinţa "unei serii de erori" de ambele părţi, a afirmat joi NATO, pe baza rezultatelor anchetei.

329 afișări
Imaginea articolului Schimbul de focuri între NATO şi militari pakistanezi, consecinţa unor erori de ambele părţi

Schimbul de focuri între NATO şi militari pakistanezi, consecinţa unor erori de ambele părţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele internaţionale au deschis focul, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, asupra postului armatei pakistaneze în situaţie de "legitimă apărare", după ce au fost vizate de "tiruri provenind de la forţe neidentificate", care "nu au fost iniţial considerate ca fiind militari pakistanezi", a precizat NATO într-un comunicat.

Pakistanul a împărtăşit Statelor Unite furia sa şi intenţia de a revizui cooperarea în lupta antiteroristă după atacul NATO, calificat atunci drept "incident tragic involuntar" de Alianţa Nord-Atlantică.

Acest incident a alimentat criza bilaterală provocată de raidul clandestin al unui comando american, care l-a ucis pe Osama ben Laden la 2 mai, în nordul Pakistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici