Scurtă întrevedere între Barack Obama şi Vladimir Putin, în cadrul summitului Cooperării Economice Asia-Pacific - VIDEO

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, s-a întâlnit pentru aproximativ patru minute cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, informează site-ul agenţiei Reuters.

1215 afișări
Imaginea articolului Scurtă întrevedere între Barack Obama şi Vladimir Putin, în cadrul summitului Cooperării Economice Asia-Pacific - VIDEO

Scurtă întrevedere între Barack Obama şi Vladimir Putin, în cadrul summitului APEC - VIDEO

Aceasta ar putea fi ultima întrevedere între cei doi, înaintea sfârşitului mandatului prezidenţial al lui Barack Obama. Scurta întrevedere a avut loc în Lima, pe parcursul summitului APEC.

Obama a declarat mai târziu în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a mărturisit preşedintelui rus îngrijorarea în privinţa conflictului din Siria, stat care este în mod constant supus atacurilor cu bombe din partea militarilor sirieni şi ruşi, şi i-a vorbit acestuia despre necesitatea unui armistiţiu şi a unei tranziţii politice.

"Ca de obicei am fost onest şi curtenitor, dar clar în privinţa diferenţelor puternice care există în privinţa politicilor”, a spus Barack Obama.

Putin a afirmat la rândul său, în cadrul unei alte conferinţe de presă, că i-a mulţumit actualului preşedinte american în funcţie pentru ”acţiunile comune” întreprinse de-a lungul anilor.

"I-am spus că voi fi fericit să-l revăd în Rusia, oricând va putea şi va dori”, a afirmat acesta.

Obama şi Putin au avut o relaţie tensionată pe parcursul mandatelor prezidenţiale. Obama l-a avertizat în repetate rânduri pe Putin în privinţa consecinţelor care pot apărea ca urmare a atacurilor cibernetice atribuite Moscovei şi acuzaţiilor că ar fi încercat să intervină în campania prezidenţială americană.

Obama a declarat, de asemenea, că i-a solicitat preşedintelui Putin să ajute la implementarea acordului de pace de la Minsk.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici