Secretarul american al Apărării îşi menţine "încrederea" în generalul John Allen

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat miercuri că îşi menţine "încrederea" în generalul John Allen, comandantul coaliţiei din Afganistan, al cărui nume a fost implicat în scandalul ce a condus la demisia directorului CIA David Petraeus.

96 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării îşi menţine "încrederea" în generalul John Allen

Leon Panetta (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Generalul Allen "face o treabă excelentă în cadrul ISAF", Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan, "şi are în continuare încrederea mea pentru a conduce forţele noastre şi a continua lupta", a declarat Panetta în timpul unei vizite în Australia.

Preşedintele Barack Obama a anunţat deja prin intermediul purtătorului său de cuvânt că are o "părere foarte bună despre general" şi că "are încredere în generalul Allen", a cărui nominalizare în funcţia de comandant suprem al forţelor NATO (SACEUR) a fost suspendată.

Este o simplă "măsură de prevedere", potrivit lui Panetta.

Pentagonul a deschis o anchetă în privinţa schimbului de mesaje electronice între John Allen şi o anume Jill Kelley, femeia care se declară victima hărţuirii din partea fostei amante a lui David Petraeus, Paula Broadwell.

Dezvăluirile privind relaţia dintre Broadwell şi Petraeus l-au determinat pe acesta din urmă să demisioneze.

John Allen, în vârstă de 59 de ani, a întreţinut, de asemenea, o corespondenţă intensă şi "deplasată", la limita "flirtului" cu Jill Kelley, dar susţine că nu a fost vorba despre adulter.

Înainte de a fi dislocat în Afganistan, John Allen a fost numărul doi în ierarhia CENTCOM, comandamentul american pentru Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Vest, cu sediul la Tampa, în Florida.

Scandalul Petraeus îi creează probleme lui Obama, care urmează să înlocuiască mai multe persoane în funcţii-cheie, între care secretarul de Stat Hillary Clinton.

În plus, generalul Allen trebuie să prezinte în zilele următoare recomandările sale privind numărul de militari americani care ar trebui să rămână în Afganistan până la încheierea tranziţiei în 2014.

Secretarul de Stat, care se află la Perth, a asigurat că scandalul nu va avea nicio consecinţă asupra operaţiunilor afgane.

"Am fost în contact cu aliaţii noştri din NATO-ISAF (...) şi nu există nicio îngrijorare" din partea lor, a asigurat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici