Secretarul general al NATO, operat după un accident arterial

Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a fost operat marţi la Bruxelles din cauza unei tromboze arteriale, iar medicii speră că se va reface complet, a anunţat purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.

14 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al NATO, operat după un accident arterial

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general a fost transportat la spital unde medicii i-au extras un cheag ce îi bloca o arteră", a declarat James Appathurai, fără a preciza localizarea exactă a accidentului arterial.

El a precizat că fostul ministru olandez de Externe, în vârstă de 61 de ani, "se odihneşte în prezent la secţia de terapie intensivă timp de câteva ore" şi că "va rămâne sub observaţie câteva zile la spital".

"Medicii se aşteaptă la o refacere completă", a adăugat el.

Appathurai anunţase iniţial că ar fi vorba despre o "indispoziţie" a lui Jaap de Hoop Scheffer, cu câteva zile înainte de finalizarea mandatului său.

Incidentul a avut loc la ora locală 13.00 (14.00 ora României) în timpul inaugurării de către secretarul general într-un parc din centrul Bruxellesului a unui "sat al NATO" cu ocazia Zilei Naţionale a Belgiei.

La sfârşitul ceremoniei, desfăşurată pe o căldură dogoritoare, în timp ce era însoţit de premierul belgian Herman Van Rompuy şi de ministrul Apărării Pieter De Crem, Jaap de Hoop Scheffer "s-a aşezat pe o bancă din parc deoarece se simţea obosit", a menţionat Appathurai.

"Simţindu-se rău, el s-a întins pe o bancă vreme de un minut pentru a se odihni", înainte de a părăsi locul, a povestit Appathurai.

"Nu este nimic grav", a dat asigurări purtătorul de cuvânt, explicând că "secretarul general a fost afectat de căldură şi de oboseala acumulată în urma vizitelor sale de rămas bun".

Jaap de Hoop Scheffer, al cărui mandat se încheie la sfârşitul lunii iulie, şi-a intensificat în ultimele săptămâni vizitele.

"Satul NATO", inaugurat marţi, a fost construit pentru a sărbători 60 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice, care în 1967 şi-a transferat sediul la Bruxelles.

Jaap de Hoop Scheffer a ocupat din ianuarie 2004 funcţia de secretar general al NATO.

Succesorul său desemnat este fostul premier danez Anders Fogh Rasmussen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici