Şefa diplomaţiei europene s-a întâlnit cu preşedintele Cubei, Raul Castro

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, s-a întâlnit joi cu preşedintele Cubei, Raul Castro, încheind o vizită de două zile la Havană menită să consolideze relaţiile economice şi politice între Blocul comunitar şi statul comunist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

684 afișări
Imaginea articolului Şefa diplomaţiei europene s-a întâlnit cu preşedintele Cubei, Raul Castro

Şefa diplomaţiei europene s-a întâlnit cu preşedintele Cubei, Raul Castro

Mogherini a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene reprezintă cel mai important partener economic al Cubei şi a anunţat o serie de acorduri comerciale cu regimul de la Havana.

Diplomaţia cubaneză a anunţat că acorduri de cooperare în domeniul energiei regenerabile, agriculturii durabile, culturii şi expertizei, în valoare de 49 de milioane de euro, vor fi semnate în curând. O delegaţie a Băncii Europene de Investiţii va vizita Cuba la sfârşitul lunii ianuarie.

Raul Castro şi Federica Mogherini s-au întâlnit "într-o atmosferă amicală" şi au discutat probleme internaţionale de interes comun, apreciind situatia actuală a relaţiilor bilaterale, potrivit unui comunicat al guvernului cubanez.

Şefa diplomaţiei europene a declarat că blocada economică impusă de Statele Unite împotriva Cubei nu este o soluţie legală şi înrăutăţeşte calitatea vieţii în această ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici