Şeful MI6, despre ruşi: Cred că sunt pe cale să se epuizeze. Vor trebui să facă o pauză şi asta le va da ucrainenilor oportunităţi de a riposta

  • Concentrarea Rusiei s-a restrâns la estul Ucrainei, unde duce un război sângeros.
  • Moore a declarat că a fost un memento semnificativ pentru restul Europei că „aceasta este o campanie pe care ucrainenii o pot câştiga”.
  • Întrebat ce lecţii ar putea trage Beijingul din războiul din Ucraina pentru orice ambiţii pe care guvernul chinez le-ar putea avea pentru Taiwan, Moore a spus că este prea devreme pentru a spune.
13344 afișări
Imaginea articolului Şeful MI6, despre ruşi: Cred că sunt pe cale să se epuizeze. Vor trebui să facă o pauză şi asta le va da ucrainenilor oportunităţi de a riposta

Şeful MI6, despre ruşi: Cred că sunt pe cale să se epuizeze. Ruşilor le va fi din ce în ce mai greu

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, şeful spionajului MI6 a declarat că Rusia a suferit „eşecuri epice” în ceea ce priveşte obiectivele sale iniţiale, pe care le-a enumerat ca fiind răsturnarea guvernului ucrainean, capturarea Kievului şi semănarea diviziunii în cadrul alianţei NATO, relatează Aleph News.

Concentrarea Rusiei s-a restrâns la estul Ucrainei, unde duce un război sângeros. Moore a declarat: „Cred că sunt pe cale să se epuizeze. Evaluarea noastră este că ruşilor le va fi din ce în ce mai greu să găsească forţă de muncă, materiale, în următoarele săptămâni, vor trebui să facă o pauză într-un fel şi asta le va da ucrainenilor oportunităţi de a riposta.

„Moralul lor este încă ridicat, încep să primească cantităţi tot mai mari de armament bun. Este important pentru ucrainenii înşişi să demonstreze capacitatea lor de a riposta. Acest lucru va fi important pentru moralul lor ridicat în continuare.”

Moore a declarat că a fost un memento semnificativ pentru restul Europei că „aceasta este o campanie pe care ucrainenii o pot câştiga”, în timp ce aliaţii se pregătesc pentru ceea ce va fi o „iarnă destul de grea”, în timp ce se resimte impactul încercării Europei de a se debarasa de dependenţa de energia rusească.

Oferind un citat din serialul de televiziune Game Of Thrones, dl Moore a spus: „Vine iarna şi, în mod clar, în această atmosferă, cu presiunea asupra aprovizionării cu gaze, ne aşteaptă o perioadă dificilă”.

Şeful MI6 a dat o idee despre modul în care aliaţii europeni au acţionat pentru a pedepsi serviciile de informaţii ale Rusiei pentru rolul lor în războiul din Ucraina, reducând la jumătate capacităţile de spionaj ale Rusiei în Europa prin expulzarea a peste 400 de spioni ruşi care operează sub acoperire diplomatică.

Întrebat despre China, Moore a declarat că agenţia sa alocă mai multe resurse pentru a face faţă ameninţărilor şi provocărilor chinezeşti decât orice alt subiect, depăşind chiar şi combaterea terorismului. Întrebat ce lecţii ar putea trage Beijingul din războiul din Ucraina pentru orice ambiţii pe care guvernul chinez le-ar putea avea pentru Taiwan, Moore a spus că este prea devreme pentru a spune.

Dar a continuat: „Cred că există o mulţime de semne care arată că ei chiar au intrat în forţă încercând să afle ce cred despre asta”. Aceasta a făcut ca abilitatea Ucrainei de a câştiga sau cel puţin de a negocia cu Rusia de pe o poziţie de „stres semnificativ” să fie esenţială „deoarece Xi Jinping urmăreşte acest lucru ca un şoim”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici