Senegalul va dezbate prelungirea mandatului preşedintelui actual. Oamenii contestă decizia

  • Poliţia senegaleză a reprimat duminică protestele împotriva amânării alegerilor prezidenţiale.
  • Acestea ar urma să fie reprogramate pentru luna august, în urma iniţierii unui proiect de lege care ar prelungi mandatul actualului preşedinte, notează CNN.
95 afișări
Imaginea articolului Senegalul va dezbate prelungirea mandatului preşedintelui actual. Oamenii contestă decizia

Senegalul va dezbate prelungirea mandatului preşedintelui actual. Oamenii contestă decizia

Preşedintele Senegalului, Macky Sall, a anunţat, sâmbătă, că scrutinul din 25 februarie va fi amânat până la o data ulterioară, pe fondul unor presupuse corupţii în cadrul organismului constituţional care a gestionat lista, dar şi în privinţa anumitor candidaţi.

Unele grupuri din opoziţie şi din societatea civilă au reacţionat sub forma protestelor şi au denunţat această măsură drept o "lovitură de stat instituţională", relevă CNN.

Luni (astăzi – n.r.), parlamentarii vor propune organizarea scrutinului pe 25 august şi menţinerea lui Sall la putere până la instalarea succesorului său, potrivit textului proiectului de lege consultat de Reuters.

Senegalul nu a amânat niciodată un scrutin prezidenţial, iar incertitudinea cu privire la ceea ce se va întâmpla în continuare ameninţă să alimenteze noi tulburări precum protestele ucigaşe din ultimii ani, care i-au pătat reputaţia de una dintre cele mai stabile democraţii din Africa de Vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici