Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe: Guvernul Rusiei a avut contacte cu membri ai echipei lui Donald Trump

Guvernul Rusiei a avut contacte în campania electorală cu membri ai echipei politice a republicanului Donald Trump, ales preşedinte al SUA, anunţă Sergei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de Interfax, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1510 afișări
Imaginea articolului Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe: Guvernul Rusiei a avut contacte cu membri ai echipei lui Donald Trump

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe: Guvernul Rusiei a avut contacte cu membri ai echipei lui Donald Trump

Acuzat în campania electorală de candidata democrată Hillary Clinton că ar fi dirijat de Rusia după ce l-a lăudat pe preşedintele Vladimir Putin, Donald Trump a negat orice legătură cu Moscova.

Însă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a confirmat joi că au existat unele contacte, o declaraţie ce riscă să îl pună într-o situaţie delicată pe viitorul preşedinte al SUA.

"Au existat contacte", a afirmat Riabkov. "Facem acest lucru şi l-am făcut în campania electorală", a adăugat oficialul rus, precizând că legăturile vor fi continuate.

"Evident, îi cunoaştem pe cei mai mulţi dintre oamenii aflaţi în anturajul lui Donald Trump. Aceşti oameni au fost mereu în centrul atenţiei în Statele Unite şi au ocupat funcţii de rang înalt. Nu pot spune că toţi, dar unii au avut contacte cu reprezentanţi ai Rusiei", a subliniat Serghei Riabkov.

Rusia începe să analizeze modalităţi de a crea canale formale pentru a comunica cu viitoarea Administraţie Donald Trump, a spus Riabkov.

Echipa lui Donald Trump nu a comentat deocamdată informaţiile.

În octombrie, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump. "Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA. Comunicatul comun al Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii a atribuit atacurile serverelor unor companii ruse. "Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", preciza comunicatul. Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici