Serie de cutremure puternice, inclusiv două cu magnitudinea 6, în vestul Canadei

Patru seisme puternice, de mică adâncime, inclusiv două cu magnitudinea de 6, s-au produs luni în largul insulei Vancouver din vestul Canadei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

671 afișări
Imaginea articolului Serie de cutremure puternice, inclusiv două cu magnitudinea 6, în vestul Canadei

Serie de cutremure puternice, inclusiv două cu magnitudinea de 6 grade, în vestul Canadei

Primul cutremur, de 5,2, s-a produs la ora locală 8:44 (ora României, 18:44) şi a avut epicentrul la 166 de kilometri vest de localitatea Port Hardy de pe insula Vancouver. Trei ore mai târziu, la ora locală 11:13 (ora României, 21:13), a urmat un seism cu magnitudinea de 5,2, iar epicentrul a fost la 170 de kilometri vest de Port Hardy.

Câteva zeci de minute mai târziu, la ora locală 11:49 (ora României, 21:49) în zonă s-a produs un cutremur de 6, cu epicentrul la 176 de kilometri vest de Port Hardy şi 507 de kilometri de oraşul Vancouver.

În cele din urmă, un nou cutremur major, tot de 6, s-a produs la ora locală 12:56 (22:56), la 163 de kilometri de Port Hardy şi 490 de kilometri de Vancouver.

Deocamdată nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici