Serviciile de spionaj din SUA şi Marea Britanie monitorizează platformele de jocuri online

Serviciile de informaţii americane şi britanice spionează site-uri de jocuri online pentru a depista eventuali terorişti islamişti care ar putea comunica şi ar putea transfera bani prin astfel de platforme, arată documente oferite de transfugul Edward Snowden şi citate de New York Times.

319 afișări
Imaginea articolului Serviciile de spionaj din SUA şi Marea Britanie monitorizează platformele de jocuri online

Serviciile de spionaj din SUA şi Marea Britanie monitorizează platformele de jocuri online (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Serviciile de securitate americane se tem că organizaţii teroriste sau infracţionale ar putea folosi platformele de jocuri online pentru a tranfera bani sau a pregăti atacuri teroriste, potrivit New York Times. În acest context, agenţi ai serviciilor de spionaj s-au infiltrat printre utilizatorii platformelor de jocuri online pentru a supraveghea comunicaţiile.

Informaţiile sunt conţinute în documente oferite de fostul agent NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia.

"Platformele de jocuri online pot părea inofensive, dar au potenţialul de a deveni o reţea eficientă de comunicaţii, permiţându-le suspecţilor să se ascundă", arată un document din 2008 al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA).

Printre platformele online vizate de serviciile de spionaj britanice şi americane se numără site-urile jocurilor Second Life, Xbox Live şi World of Warcraft.

"Platformele de jocuri online sunt construite şi admninistrate de companii care încearcă să aibă profituri mari, astfel că identităţile utilizatorilor şi activităţile sunt monitorizate", explică analistul Peter W. Singer, de la Institutul Brookings.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici