Siria: Bashar al-Assad intenţionează să candideze pentru un nou mandat de preşedinte

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat, în 2014, explicând că nu vede niciun motiv pentru care nu ar putea face acest lucru.

234 afișări
Imaginea articolului Siria: Bashar al-Assad intenţionează să candideze pentru un nou mandat de preşedinte

Siria: Bashar al-Assad intenţionează să candideze pentru un nou mandat de preşedinte

"Personal, nu văd niciun obstacol în calea nominalizării mele în cursa prezidenţială", a afirmat liderul sirian într-un interviu acordat postului Al Mayadeen TV, conform Reuters.

Bashar al-Assad a devenit preşedinte după moartea tatălui său, în anul 2000, fiind confirmat în funcţie în anul 2007. Familia al-Assad se află la putere în Siria de peste 40 de ani.

"Cât despre dorinţa poporului, este prematur să spun ceva. Putem discuta despre asta doar când va fi stabilită data scrutinului prezidenţial", a adăugat preşedintele sirian.

În urmă cu două săptămâni, Bashar al-Assad, contestat de opoziţie în cadrul unui conflict soldat cu peste 100.000 de morţi, declara că intenţionează să candideze în scrutinul prezidenţial din 2014 dacă "poporul va vrea".

"Dacă voi avea sentimentul că poporul sirian ar vrea ca eu să fiu preşedinte în următoarea etapă, voi candida", afirma al-Assad într-un interviu acordat postului Halk-TV. "Dacă răspunsul va fi negativ, nu voi candida", a spus liderul sirian, apreciind că va cunoaşte mai bine situaţia peste patru-cinci luni. Actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2014.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici