Siria susţine că "inamicii" ţării au atacat cu rachete mai multe baze militare siriene

Forţele armate loiale regimului de la Damasc au anunţat că mai multe baze din provinciile siriene Hama şi Alep au fost vizate de un atac cu rachete, catalogând incidentul drept o nouă "agresiune" comisă de inamicii ţări, informează site-ul postului France 24, citând mass-media de stat din Siria.

18904 afișări
Imaginea articolului Siria susţine că "inamicii" ţării au atacat cu rachete mai multe baze militare siriene

Siria susţine că "inamicii" ţării au atacat cu rachete mai multe baze militare siriene

"Siria este expusă unei noi agresiuni, cu câteva baze militare din zonele rurale din Hama şi Alep vizate de rachete inamice", a comunicat o sursă din cadrul armatei siriene, fără să ofere detalii suplimentare.

Televiziunea de stat siriană a transmis că atacul s-a produs duminică seară, în jurul orei locale 22.30.

O sursă din cadrul forţelor opoziţiei a declarat că printre obiectivele vizate de atac se numără o bază cunoscută drept Brigada 47, aflată în apropiere de oraşul Hama, despre care se ştie că este un centru de recrutare pentru miliţiile şiite susţinute de Iran care luptă alături de trupele regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

O sursă familiară cu situaţia din Siria, citată de agenţia Reuters, a comunicat că se pare că atacul cu rachete a vizat mai multe centre de comandă ale miliţiilor susţinute de Iran, cauzând zeci de victime, inclusiv mai multe decese.

Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luna aceasta că Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria.

Regimul de la Teheran, unul dintre inamicii Israelului, se numără printre principalii susţinători ai Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a jucat un rol major în recentele victorii ale Armatei siriene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici