Slovenia va lansa o anchetă privind presupuse activităţi de spionaj efectuate de NSA

Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională (NSA) a interceptat comunicaţii ale oficialilor sloveni în perioada 2005-2008, potrivit unor informaţii difuzate de postul POP TV, premierul sloven, Mirar Cerar, anunţând iniţierea unei investigaţii pe această temă, scrie site-ul cotidianului Le Figaro.

241 afișări
Imaginea articolului Slovenia va lansa o anchetă privind presupuse activităţi de spionaj efectuate de NSA

Slovenia va lansa o anchetă privind presupuse activităţi de spionaj efectuate de NSA (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit POP TV, NSA ar fi interceptat, în perioada 2005-2008, toate comunicaţiile între Slovenia şi oraşele Bruxelles, Amsterdam şi Rotterdam. În cadrul acestei operaţiuni, care avea numele de cod Eikonal, serviciile secrete americane ar fi fost ajutate de agenţia de informaţii germană BND.

"Vom lansa o investigaţie. Mai întâi vom stabili faptele, apoi vom avea o poziţie oficială", a declarat premierul Sloveniei, Miro Cerar.

Belgia şi Olanda au anunţat în urmă cu câteva luni investigaţii similare.

La începutul anului 2015, NSA şi BND au fost acuzate că au spionat Franţa şi Austria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici