Softurile pentru controlul emisiilor, actualizate la 5,3 milioane de maşini diesel, în Germania/ Organizaţiile ecologice consideră insuficiente măsurile şi cer interdicţii de circulaţie

Lideri politici germani şi reprezentanţi ai companiilor auto au decis, miercuri seară, actualizarea sistemelor software pentru controlul emisiilor în cazul a 5,3 milioane de maşini cu motoare diesel vândute în Germania, Guvernul exprimând speranţa că se vor putea evita interdicţii de circulaţie.

3007 afișări
Imaginea articolului Softurile pentru controlul emisiilor, actualizate la 5,3 milioane de maşini diesel, în Germania/ Organizaţiile ecologice consideră insuficiente măsurile şi cer interdicţii de circulaţie

Softurile pentru controlul emisiilor, actualizate la 5,3 milioane de maşini diesel vândute în Germania: Se speră evitarea interdicţiilor de circulaţie

"Este vorba de o decizie-cheie în sensul reducerii rapide a emisiilor poluante", a declarat Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor, citat de cotidianul Die Welt.

Dintre cele 5,3 milioane de maşini diesel din Germania care necesită actualizarea sistemelor software pentru controlul emisiilor, 2,5 milioane aparţin grupului Volkswagen.

Ministrul Transporturilor a declarat că grupurile auto le vor oferi stimulente proprirtarilor de maşini diesel mai vechi de zece ani pentru a cumpăra modele mai noi.

Alexander Dobrindt şi Barbara Hendricks, ministrul Mediului, au exprimat speranţa că prin actualele măsuri se va evita impunerea de interdicţii de circulaţie pentru vehicule diesel în oraşele germane.

Impunerea de restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu motoare diesel reprezintă cea mai bună modalitate de a proteja cetăţenii de efectele poluării, a decis acum câteva zile un tribunal administrativ din oraşul german Stuttgart.

Tribunalul administrativ din Stuttgart, capitala landului german Baden-Württemberg, a admis o solicitare a organizaţiei ecologice Deutsche Umwelthilfe în sensul impunerii de interdicţii vehiculelor poluante.

Instanţa a stabilit că impunerea de restricţii de circulaţie pentru maşinile cu motoare diesel constituie cea mai eficientă modalitate de protejare efectivă a cetăţenilor de efectele negative ale noxelor.

Decizia este reprezentativă pentru Germania şi pentru alte ţări din Uniunea Europeană, unde au apărut solicitări de interzicere a vehiculelor diesel deoarece nu respectă standardele comunitare privind poluarea. Guvernul Germaniei a semnalat că se opune unor măsuri locale unilaterale împotriva maşinilor diesel, angajându-se să insiste ca producătorii de vehicule să implementeze tehnologii mai ecologice. Mai multe companii auto sunt acuzate că au sisteme de manipulare a emisiilor poluante la motoare diesel.

Organizaţiile ecologice consideră insuficiente măsurile în cazul maşinilor diesel, cerând interdicţii

Organizaţiile pentru protecţia mediului înconjurător consideră insuficiente măsurile luate de Germania în cazul maşinilor diesel, pledând pentru introducerea unor restricţii de circulaţie în marile oraşe, relatează publicaţia Die Welt.

Organizaţia pentru Protecţia Naturii (BUND) a exprimat dezamăgire în legătură cu decizia de actualizare a softurilor pentru controlul emisiilor în cazul a 5,3 milioane de maşini diesel. "Prin hotărârea de astăzi, care nici măcar nu este obligatorie, interdicţiile de circulaţie devin inevitabile", a declarat liderul BUND, Hubert Weiger.

La rândul său, organizaţia Greenpeace a criticat rezultatul, argumentând că marile corporaţii nu îşi permit să utilizeze carburanţi curaţi.

"Summitul pe tema motorinei este un eşec teribil", a reacţionat asociaţia ecologică DUH.

Lideri politici germani şi reprezentanţi ai companiilor auto au decis, miercuri seară, actualizarea sistemelor software pentru controlul emisiilor în cazul a 5,3 milioane de maşini cu motoare diesel vândute în Germania, Guvernul exprimând speranţa că se vor putea evita interdicţii de circulaţie.

Potrivit estimărilor, grupurile auto Volkswagen, Daimler şi BMW riscă să fie nevoite să aloce fonduri de cel puţin 500 de milioane de euro pentru actualizarea softurilor sistemelor pentru controlul emisiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici