Starea de sănătate a liderului suprem iranian s-ar fi înrăutăţit

Starea de sănătate a liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, s-ar fi înrăutăţit, acesta nemafiind văzut în public de trei săptămâni, potrivit unor surse iraniene, relatează Times of Israel, în ediţia electronică.

572 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a liderului suprem iranian s-ar fi înrăutăţit

Ali Khamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Khamenei, în vârstă de 74 de ani, nu a mai fost văzut în public de trei săptămâni, iar surse iraniene susţin că acesta suferă de probleme de sănătate acute.

Citând surse iraniene, cotidianul londonez The Times a anunţat joi că ayatollahul, care este Ghid suprem din 1989 şi care încă nu şi-a desemnat un succesor, ar suferi de o revenire a unei boli cronice şi s-ar afla în convalescenţă după ce s-a prăbuşit în timpul unei întâlniri private.

The Times îl citează pe jurnalistul Hossein Rostami, care se ocupă de site-ul Amariyoun şi care susţine că "nu sunt veşti bune" referitoare la ayatollah şi le cere celor loiali acestuia "să se roage pentru el".

Autorităţile iraniene i-ar fi cerut lui Rostami să nu discute online despre starea de sănătate a lui Khamenei. Cu toate acestea, miercuri, el a publicat pe Facebook o fotografie a lui Khamenei alături de un poem despre sănătate al poetului persan de renume Hafez.

Liderul religios nu ar fi putut să mai transmită obişnuitele salutări pelerinilor iranieni care au plecat la Mecca în urmă cu două săptămâni şi nu a avut nicio intervenţie cu ocazia sărbătorii şiite Ghadeer săptămâna trecută, ceea ce a generat îngrijorări că ar fi grav bolnav.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici