Stat Islamic îndoctrinează copii pentru a comite atacuri asupra unor ţinte occidentale-oficial

Stat Islamic furnizează copiilor accesul la aplicaţii prin care pot vizualiza site-uri islamiste violente, în încercarea de a crea o nouă generaţie de terorişti care să atace importante obiective occidentale, a declarat un oficial britanic, citat de The Guardian.

1273 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic îndoctrinează copii pentru a comite atacuri asupra unor ţinte occidentale-oficial

Stat Islamic îndoctrinează copii pentru a comite atacuri asupra unor ţinte occidentale-oficial (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Reţeaua teroristă a intensificat folosirea copiilor soldaţi în cadrul războaielor din Irak şi Siria.

Încercarea de a ”crea o nouă generaţie de terorişti” are loc în mijlocul unei noi mişcări de a recruta minori occidentali care să întreprindă atacuri teroriste în Europa şi America, precum şi să se alăture militanţilor islamişti în lupta din Orientul Mijlociu.

Numărul copiilor folosiţi pe frontul bătăliilor din Irak şi Siria ar fi crescut cu până la 50.000, potrivit unor estimări.

Aproximativ 300 de tineri luptători au decedat, majoritatea în atacuri sinucigaşe, iar alţii vor continua să moară în timpul campaniilor.

Se presupune că există peste 1.500 de ”pui de leu ai Califatului”, iar oficiali ai forţelor de securitate britanice avertizează în privinţa problemei îndoctrinării minorilor şi a daunelor psihologice ce pot fi produse acestora.

Internetul reprezintă un mijloc comun pentru îndoctrinarea tinerilor, atât în Orientul Mijlociu, cât şi în occident.

Guvernul britanic a relevat faptul că 50 de tineri au fost împiedicaţi să părăsească Marea Britanie pentru a se alătura reţelei SI, în Siria, în anul 2016, faţă de 23 de tineri, în 2015.

”Aceştia au conceput o aplicaţie care este folosită pentru a îndoctrina copii. Ar trebui să-i înveţe limba arabă. Dar cuvintele pe care le învaţă sunt violente şi extremiste, precum tancuri sau grenade. Copilul este recompensat dacă afirmă că este pregătit să întreprindă atacuri în Occident, locurile vizate sunt obiective precum Statuia Libertăţii, Big Ben şi turnul Eiffel”, a declarat un oficial britanic din cadrul forţelor de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici