State Islamic revendică atacul de vineri asupra unui autobuz din Egipt

Reţeaua teroristă Stat Islamic din Irak şi Siria a anunţat că militanţii islamişti sunt responsabili pentru împuşcarea a zeci de membri ai minorităţii creştine de rit copt într-un autobuz din Egipt, informează presa internaţională.

616 afișări
Imaginea articolului State Islamic revendică atacul de vineri asupra unui autobuz din Egipt

State Islamic revendică atacul de vineri asupra unui autobuz din Egipt

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise vineri, iar alte 25 rănite, după ce mai mulţi indivizi au deschis focul asupra unui autobuz ce se îndrepta spre mânăstirea Sfântul Samuel.

Creştinii de rit copt au fost ţinta mai multor atacuri teroriste în ultimele luni, inclusiv două atentate sinucigaşe pe data de 9 aprilie care vizat biserici copte şi care s-au soldat cu 46 de morţi.

Autobuzul era parte a unui convoi care a fost oprit de opt până la zece indivizi îmbrăcaţi în uniformă militară. Atacatorii au folosit arme de foc automat, după care au părăsit scena incidentului în trei vehicule de teren.

Egiptul a atacat, vineri, ţinte jihadiste ca răspuns la atacul asupra autobuzului în care se aflau creştinii de rit copt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici