Statele Unite au efectuat raiduri aeriene în zona oraşului sirian Kobane, vizând grupul Stat Islamic

Statele Unite au efectuat raiduri aeriene, marţi după-amiază, împotriva poziţiilor grupului terorist Stat Islamic din oraşul sirian Kobane, situat în apropierea frontierei cu Turcia, relatează BBC News online.

473 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au efectuat raiduri aeriene în zona oraşului sirian Kobane, vizând grupul Stat Islamic

Statele Unite au efectuat raiduri aeriene în zona oraşului sirian Kobane, vizând grupul Stat Islamic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit BBC, avioane militare americane au efectuat opt raiduri, timp de 30 de minute, pentru a susţine serviciile de securitate kurde.

Aproximativ 400 de oameni au murit, în ultimele trei săptămâni, în luptele din jurul oraşului Kobane, iar aproximativ 160.000 de sirieni au părăsit zona.

În ultimele zile, grupul terorist Stat Islamic a ocupat trei cartiere ale oraşului sirian kurd Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că este necesară o operaţiune terestră pentru distrugerea organizaţiei teroriste sunnite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici