Statele Unite au început să trimită militari şi echipamente în Polonia

Statele Unite au început să trimită trupe şi echipamente militare în Polonia, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Varşovia, în contextul eforturilor de consolidare a apărării pe flancul estic al NATO din cauza crizei dintre Rusia şi Ucraina, informează agenţia Reuters.

435 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au început să trimită militari şi echipamente în Polonia

Statele Unite au început să trimită militari şi echipamente în Polonia

Conform oficialilor polonezi, Statele Unite vor trimite în total 1.700 de militari în Polonia, cu titlu temporar, iar 300 vor fi trimişi în Germania şi 1.000 în România. Primii militari americani au sosit deja vineri pe teritoriul polonez.

"Este vorba despre un semnal clar al solidarităţii aliaţilor", a declarat Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, precizând că "un grup de avangardă" a sosit deja.

Postul de televiziune TVN24 a prezentat imagini care surprind descărcarea de echipamente din două avioane militare americane, în Baza aeriană Rzeszow-Jesionka.

Nu este clar când vor sosi restul militarilor americani şi nici unde vor fi staţionaţi. Statele Unite au deja în Polonia aproximativ 4.500 de militari, în cadrul unui acord bilateral.

Rusia este acuzată că a mobilizat peste 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie sau de o lovitură de stat. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
nato,
polonia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici