Statele Unite confirmă un acord de cooperare cu Administraţia Chinei pentru protejarea climei

  • Administraţia Joe Biden confirmă un acord de cooperare cu Beijingul pentru protejarea climei
  • John Kerry: "Statele Unite şi China nu duc lipsă de disensiuni. Dar, în cazul climei, aceasta este singura modalitate de atingere a obiectivelor"
201 afișări
Imaginea articolului Statele Unite confirmă un acord de cooperare cu Administraţia Chinei pentru protejarea climei

Sursa foto: profimedia

Administraţia Joseph Biden a confirmat, joi, ajungerea la un acord de cooperare cu Beijingul pentru acţiuni de protejare a climei, cu ocazia Conferinţei ONU de la Glasgow pe tema contracarării efectelor schimbărilor climatice.

"Statele Unite şi China nu duc lipsă de disensiuni. Dar, în cazul climei, aceasta este singura modalitate de atingere a obiectivelor. Nu ne putem atinge obiectivele dacă nu cooperăm", a declarat emisarul SUA privind Climă, John Kerry, citat de publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Declaraţia comună de la Glasgow este un pas în direcţia corectă, un semnal de progres, o bază solidă pentru continuarea cooperării în domeniul climei între cele două ţări. Lumea poate atinge obiectivele climatice doar dacă ţările noastre merg împreună în aceeaşi direcţie", a subliniat John Kerry, conform CNBC.

Administraţia Chinei a anunţat, miercuri seară, un acord de cooperare cu Statele Unite pentru intensificarea acţiunilor de protejare a climei, inclusiv în sensul reducerii emisiilor poluante, potrivit agenţiei Reuters. "În privinţa schimbărilor climatice, există mai multe elemente comune decât divergenţe în relaţia cu Statele Unite", a declarat Xie Zhenhua, emisarul chinez pentru protejarea climei, cu ocazia Conferinţei ONU de la Glasgow.

Xie Zhenhua a afirmat că Administraţia de la Beijing va stabili ţinte clare de reducere a emisiilor poluante. China şi SUA, care generează cele mai multe emisii poluante din lume, au ajuns la un acord asupra conţinutului unei declaraţii comune privind măsuri de protejare a climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici