Statele Unite intenţionează să trimită trupe suplimentare în Irak

Pentagonul intenţionează să trimită încă "cel puţin 300" de militari americani în Irak la cererea Departamentului de Sat, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt american, sub acoperirea anonimatului.

540 afișări
Imaginea articolului Statele Unite intenţionează să trimită trupe suplimentare în Irak

Statele Unite intenţionează să trimită trupe suplimentare în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste trupe suplimentare, care ar urma să ajute la protejarea instalaţiilor diplomatice americane, ar ridica la aproximativ 1.150 numărul militarilor şi consilierilor militari americani prezenţi în Irak, în contextul în care această ţară luptă împotriva jihadiştiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Întrebată în legătură cu cererea Departamentului de Stat, Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, a spus că nu este la curent cu această informaţie.

La ora actuală, aproape 850 de militari şi consilieri militari americani sunt mobilizaţi în Irak, după peste doi ani şi jumătate de la retragerea trupelor Statelor Unite.

Ei au fost mobilizaţi atât pentru a proteja personalul şi clădirile diplomatice americane, cât şi pentru a sprijini armata irakiană şi forţele kurde peshmergas faţă de extremiştii sunniţi, autorii unui avans fulger în nordul Irakului începând din iunie.

Începând din 8 august şi până în prezent, Statele Unite au efectuat 84 de atacuri aeriene în Irak , 51 dintre acestea fiind destinate sprijinirii forţelor irakiene în apropierea barajului de la Mosul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici