Statele Unite şi Coreea de Sud vor organiza un exerciţiu militar restrâns

Statele Unite şi Coreea de Sud vor organiza luni un exerciţiu militar restrâns, cu câteva zile înaintea întâlnirii dintre secretarul de Stat Mike Pompeo şi un oficial nord-coreean, în cadrul căreia se va discuta despre denuclearizarea peninsulei, relatează Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Coreea de Sud vor organiza un exerciţiu militar restrâns

Statele Unite şi Coreea de Sud vor organiza un exerciţiu militar restrâns

Cele două ţări vor organiza luni Programul de Schimb al Marinei Coreene, un exerciţiu militar care a fost suspendat în urma summitului din luna iunie dintre Donald Trump şi Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a cerut încheierea oricărui fel de exerciţiu militar dintre Statele Unite şi Coreea de Sud.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a confirmat că exerciţiul militar va avea loc în apropierea oraşului Pohang, situat în sudul ţării. Peste 500 de militari ai Marinei americane şi sud-coreene vor lua parte la exerciţiu.

În cadrul întâlnirii dintre secretarul american de Stat Mike Pompeo şi omologul său nord-coreean Kim Yong-chol se va discuta şi despre organizarea unui nou summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.

„Aştept să fie făcut un real progres, inclusiv în ceea ce priveşte viitorul summit dintre liderii noştri, în cadrul căruia vor fi făcuţi paşi importanţi spre denuclearizare”, a declarat Pompeo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici