Staţia de metrou Maelbeek, unde a avut loc unul din atentatele teroriste din Bruxelles, redeschisă

Reţeaua de metrou din Bruxelles a revenit, luni, la capacitate maximă de funcţionare, toatele cele 69 de staţii fiind redeschise, printre care şi staţia Maelbeek, unde a avut loc unul dintre atentatele teroriste de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, anunţă postul de radio belgian RTBF.

605 afișări
Imaginea articolului Staţia de metrou Maelbeek, unde a avut loc unul din atentatele teroriste din Bruxelles, redeschisă

Staţia de metrou Maelbeek, unde a avut loc unul din atentatele teroriste din Bruxelles, redeschisă

Staţia de metrou Maelbeek, situată în apropierea sediilor UE, a fost redeschisă la ora locală 05.30, iar traficul subteran se va desfăşura până după miezul nopţii (până la ora 00.30), scrie Le Figaro.

Decizia de a redeschide toate staţiile de metrou din Bruxelles a fost luată de conducerea capitalei belgiene, împreună cu reţeaua de transport subteran STIB şi serviciile de securitate.

Militarii şi poliţiştii vor continua să asigure paza în staţiile de metrou şi să supravegheze accesul pasagerilor.

De pe 11 aprilie, doar 51 dintre cele 69 de staţii ale reţelei subterane de transport din Bruxelles erau funcţionale.

"Este puţin ciudat, dar nu trebuie să te gândeşti (la ce s-a întâmplat în staţia de metrou Maelbeek), viaţa continuă", a declarat Patrick, în vârstă de 52 de ani, unul dintre primii călători care au utilizat reţeaua de metrou de la Maelbeek luni dimineaţă, potrivit Le Figaro.

Pe 22 martie, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles. La mai puţin de oră, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maalbeek, atentatele soldându-se în total cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici