Stoltenberg insistă pentru asistenţa destinată Ucrainei, dar evocă riscuri de securitate şi în alte zone

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a insistat, luni, pentru continuarea asistenţei militare destinate Ucrainei, în efortul de respingere a invaziei ruse, dar a admis că sunt riscuri de securitate şi în alte zone, inclusiv pe flancul sudic şi din partea Chinei.

868 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg insistă pentru asistenţa destinată Ucrainei, dar evocă riscuri de securitate şi în alte zone

Stoltenberg a admis că, în contextul în care nu există perspective privind iniţierea negocierilor de pace, Ucraina trebuie susţinută în continuare. Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu se pregăteşte de pace, ci "se pregăteşte de mai mult război", a acuzat Stoltenberg, conform site-ului Tagesschau.de. Stoltenberg a afirmat că, până în prezent, Ucraina a primit asistenţă militară în valoare totală de 65 de miliarde de euro.

Miniştrii de Externe din statele NATO vor discuta marţi despre "modalităţi prin care să putem intensifica susţinerea, pentru consolidarea capabilităţilor militare ale Ucrainei". "Nu putem permite Rusiei să submineze în continuare securitatea europeană", a susţinut Stoltenberg.

Însă secretarul general NATO a afirmat că miniştrii de Externe din statele NATO vor discuta şi despre riscurile de securitate de pe flancul sudic, în contextul preocupărilor exprimate în ultimele luni de Italia şi Spania. "Aliaţii vor discuta şi despre ameninţările şi provocările din sud. Vor discuta şi despre instabilitate, despre terorism, despre influenţa în creştere a Iranului, a Rusiei şi Chinei", a subliniat Stoltenberg, conform cotidianului Le Monde.

Administraţia de la Washington pregăteşte asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, a declarat luni John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. John Kirby a afirmat, conform postului de televiziune Sky News, că forţele militare ucrainene continuă luptele în orăşelul Bahmut. Grupul paramilitar Wagner a anunţat că a arborat drapelul Rusiei la sediul Primăriei din Bahmut, dar a admis că forţele militare ruse nu deţin controlul total asupra orăşelului din estul Ucrainei. Conform unor oficiali de la Washington citaţi de agenţia Reuters, Casa Albă pregăteşte asistenţă militară suplimentară în valoare de 2,6 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici