Stoltenberg: NATO analizează opţiuni pentru a oferi garanţii de securitate Ucrainei

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să discute despre opţiuni pentru a oferi Ucrainei garanţii de securitate post-conflict, a afirmat miercuri Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, subliniind însă că nu vor fi clauze de apărare similare cu cele ale statelor membre.

550 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: NATO analizează opţiuni pentru a oferi garanţii de securitate Ucrainei

Stoltenberg a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Bruxelles, că, la finalul conflictului, NATO ar trebui să ofere garanţii de securitate pentru a se asigura că Rusia nu va lansa o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei.

Însă secretarul general al NATO a subliniat, conform agenţiei Reuters, că Ucraina nu va putea primi garanţii de apărare colectivă specifice Articolului 5 al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Jens Stoltenberg a subliniat că se aşteaptă ca aliaţii din cadrul NATO să transmită un semnal clar de continuare a susţinerii pentru Ucraina cu ocazia summitului programat în iulie în Lituania.

Stoltenberg a subliniat că porţile Alianţei Nord-Atlantice rămân deschise şi că o eventuală decizie de integrare a Ucrainei în viitor trebuie să aparţină doar Kievului şi NATO. Acum, cel mai important lucru este ca Ucraina să reuşească să se menţină stat suveran şi independent, a subliniat Stoltenberg, conform unui comunicat postat pe site-ul NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici