Stoltenberg: NATO menţine unitatea în condamnarea Rusiei şi va continua susţinerea Ucrainei

Miniştrii de Externe din NATO au reafirmat, la reuniunea de la Bucureşti, poziţia unitară în condamnarea "războiului brutal" al Rusiei împotriva Ucrainei şi au stabilit să menţină cât va fi necesar susţinerea pentru Kiev, afirmă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

178 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: NATO menţine unitatea în condamnarea Rusiei şi va continua susţinerea Ucrainei

Stoltenberg: NATO menţine unitatea în condamnarea Rusiei şi va continua susţinerea Ucrainei -2-

Miniştrii de Externe din cadrul NATO s-au concentrat pe condamnarea "războiului brutal" al Rusiei împotriva Ucrainei, a afirmat Stoltenberg, denunţând atacurile armatei ruse asupra obiectivelor civile.

"Rusia recurge la atacuri brutale cu rachete şi drone pentru a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric iarna aceasta. Preşedintele Vladimir Putin încearcă să folosească iarna ca armă, pentru a-i forţa pe ucraineni să îngheţe sau să fugă. Încearcă să distrugă voinţa curajosului popor ucranean şi să ne forţeze pe noi toţi să îi susţinem. Dar reuniunea noastră de aici, de la Bucureşti, transmite un mesaj puternic de unitate la nivelul NATO şi de menţinere a susţinerii intense pentru Ucraina", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit agenţiei MEDIAFAX, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele NATO.

"Alianţa Nord-Atlantică nu este parte în război, dar noi vom continua să susţinem Ucraina cât va fi nevoie, nu vom face paşi înapoi. Aliaţii din cadrul NATO oferă o susţinere fără precedent, iar astăzi aliaţii au asumat angajamente suplimentare prin intermediul Pachetului de asistenţă NATO destinat Ucrainei. Vor fi alocate fonduri pentru asistenţă urgentă non-letală, combustibili şi generatoare, pentru a ajuta Ucraina să atenueze consecinţele atacurilor Rusiei asupra reţelei de electricitate", a precizat Stoltenberg.

"Am participat şi la reuniunea miniştrilor de Externe din G7, în scopul obţinerii de angajamente pentru infrastructura de urgenţă, prin intermediul mecanismelor de ajutare a Ucrainei", a subliniat secretarul general NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici