Studiu realizat pentru Pentagon: Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger

Un studiu realizat de un centru de reflecţie al Pentagonului afirmă că preşedintele rus, Vladimir Putin, suferă de sindromul Asperger, "o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile", potrivit unui raport din 2008 obţinut de USA Today, relatează cotidianul în pagină electronică.

Urmărește
38798 afișări
Imaginea articolului Studiu realizat pentru Pentagon: Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie", scrie Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că "preşedintele rus are o anormalitate neurologică", afirmă ea, prezentând "ipoteza că la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic". O notă de subsol afirmă că "accidentul emisferic" ar fi putut fi un atac cerebral şi subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani, scrie USA Today.

Ca urmare,"principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem", care "se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare".

Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.

Raportul citează însă activitatea desfăşurată de specialiştii în autism în sprijinul afirmaţiilor sale. Astfel, raportul din 2008 în citează pe doctorul Stephen Porges, care în prezent este profesor de psihiatrie la Universitatea North Carolina. "Putin manifestă o formă de autism", afirmă el. Cu toate acestea, Porges a declarat miercuri că nu a văzut niciodată raportul finit şi că nu ar merge atât de departe încât să afirme că preşedintele rus suferă de sindromul Asperger.

În schimb, susţine Porges, analizele sale au fost ceea ce aveau nevoie oficialii americani pentru a găsi metode prin care să trateze cu Putin, al cărui comportament şi expresie facială dezvăluie o persoană defensivă într-un cadru social larg. Deşi aceste trăsături sunt observate în cadrul sindromului Asperger, ele au fost remarcate şi la persoane care au dificultăţi în a rămâne calme în mediul social şi au un prag redus de reactivitate.

În 2011, Connors a terminat un alt studiu pentru Net Assessment despre interacţiunile dintre Putin şi Medvedev. În acest studiu ea a conchis că Medvedev este un "om de acţiune", care este "înclinat să evalueze situaţiile rapid şi să facă acest lucru în termeni de alb şi negru". Putin, pe de altă parte, "are predilecţii foarte diferite" şi "se întoarce metodic asupra aspectelor problemei cu care se confruntă, continuând să revizuiască datele pentru a-şi verifica analiza şi a-şi confirma priorităţile", afirmă raportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici