SUA anunţă un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite vor trimite un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari, a anunţat marţi administraţia preşedintelui Joe Biden, potrivit Reuters.

800 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Noul pachet de asistenţă militară este primul din acest an şi din ultimele luni, în contextul în care un alt sprijin pentru Ucraina, în valoare de 60 de miliarde de dolari, se află blocat în Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că această finanţare provine din economiile neanticipate din contractele Pentagonului şi va fi folosită pentru proiectile de artilerie şi muniţii pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), scrie Reuters.

,,Această muniţie va menţine armele Ucrainei în funcţiune pentru o perioadă, dar numai o perioadă scurtă", a declarat Sullivan reporterilor.

,,Nu este nici pe departe suficientă pentru a satisface nevoile Ucrainei pe câmpul de luptă şi nu va împiedica Ucraina să rămână fără muniţie", a mai spus Sullivan.

Luna trecută, o estimare făcută de Statele Unite arăta că stocurile de muniţie ale trupelor ucrainene se află la o limită critică, iar soldaţii sunt nevoiţi să gestioneze armamentul pentru apărarea teritoriului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici