SUA îndeamnă toate părţile din Libia la "reţinere"

Washingtonul s-a declarat "profund îngrijorat" de violenţele din Tripoli, soldate cu cel puţin 40 de morţi, şi a îndemnat toate părţile implicate în conflict să dea dovadă de "reţinere".

284 afișări
Imaginea articolului SUA îndeamnă toate părţile din Libia la "reţinere"

SUA îndeamnă toate părţile din Libia la "reţinere" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Condamnăm folosirea violenţei şi îndemnăm toate părţile la reţinere şi la restabilirea calmului", a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, citat într-un comunicat.

Agenţi ai unei miliţii islamiste au deschis focul, vineri seară, spre manifestanţi care denunţau prezenţa lor la Tripoli. Ulterior, protestatarii au atacat sediul din Tripoli al miliţiei islamiste, care are cartierul general în Misrata, oraş situat la 200 de kilometri de capitală.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului libian al Sănătăţii, bilanţul violenţelor din Tripoli a ajuns la 43 de morţi şi peste 450 de răniţi.

"Autorităţile de la Tripoli şi poporul libian se confruntă cu provocări majore în procesul de tranziţie democratică, însă nu putem da înapoi, deoarece prea mult sânge a fost vărsat şi prea multe vieţi au fost sacrificate", a afirmat Kerry, adăugând că Libia va beneficia în continuare de susţinerea Statelor Unite.

Premierul libian, Ali Zeidan, a îndemnat sâmbătă la încetarea violenţelor, apreciind că următoarele zile vor fi "decisive pentru istoria Libiei şi pentru reuşita revoluţiei sale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici