SUA investighează posibilul rol pe care l-a avut Rusia în atacul chimic din Siria

SUA investighează dacă Rusia a fost implicată în atacul chimic din Siria ce l-a determinat pe preşedintele american, Donald Trump, să lanseze direct un asalt militar împotriva Guvernului al-Assad, informează CNN.

3979 afișări
Imaginea articolului SUA investighează posibilul rol pe care l-a avut Rusia în atacul chimic din Siria

SUA investighează posibilul rol pe care l-a avut Rusia în atacul chimic din Siria

Pentagonul caută dovezi că Guvernul rus cunoştea sau era complice în atacul chimic din provincia Idlib, în urma căruia au murit cel puţin 80 de persoane şi alte zeci au fost rănite, potrivit unui oficial american al departamentului Apărării.

Întrebat de către CNN despre acuzaţiile SUA de complicitate ale Rusiei în atacul chimic, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a negat faptul că aceste învinuiri ar fi adevărate.

Vladimir Putin a denunţat vineri atacul american asupra bazei aeriene siriene ca fiind o ”acţiune agresivă” ce încalcă legislaţia internaţională.

La începutul săptămânii, Rusia a negat că în Siria ar fi avut loc un atac chimic, anunţând că decesele Khan Sheikhoun au fost cauzate de atacuri ale regimului sirian asupra unei fabrici chimice controlate de rebeli.

Liderii occidentali au susţinut acţiunea SUA, adăugând că regimul Bashar al-Assad are principala responsabilitate pentru atrocităţile din Siria.

Un oficial al Armatei americane a declarat că Pentagonul anchetează posibilitatea ca un avion de vânătoare rus să fi bombardat spitalul din Khan Sheikhoun, unde erau tratate persoane afectate de atacul din 4 aprilie, la cinci ore după ce atacul chimic a avut loc. Aeronava rusă ar fi avut scopul de a distruge dovezile atacului chimic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici