SUA mizează pe contribuţiile UE, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei pentru susţinerea Ucrainei

Uniunea Europeană probabil va avea contribuţii financiare semnificative pentru a permite funcţionarea statului ucrainean, a afirmat marţi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, precizând că va cere contribuţii şi din partea Marii Britanii, Canadei şi Japoniei.

396 afișări
Imaginea articolului SUA mizează pe contribuţiile UE, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei pentru susţinerea Ucrainei

Sursa foto: Profimedia

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale Grupului G7 se vor reuni joi şi vineri în Germania, subiectul central fiind consecinţele invaziei militare ruse în Ucraina.

Janet Yellen a afirmat că Statele Unite au asumat deja angajamente puternice pentru finanţarea Ucrainei. "Este clar că şi Uniunea Europeană este foarte serioasă în intenţia de a furniza asistenţa necesară", a declarat secretarul american al Trezoreriei, potrivit agenţiei Reuters.

"Va trebui să încercăm şi la alţi parteneri din Grupul G7, la Japonia, Canada şi Marea Britanie, pentru a contribui şi ei, dar cred că Uniunea Europeană va avea o contribuţie semnificativă", a precizat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a subliniat că Administraţia Joseph Biden susţine eforturile Uniunii Europene de a opri importurile de petrol din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici