SUA se declară preocupate de importurile de petrol din Iran realizate de China

Dan Brouillette, adjunctul secretarului american pentru Energie, a declarat că Statele Unite sunt "foarte preocupate" de achiziţiile de petrol iranian de către China, în contextul în care Washingtonul a impus sancţiuni împotriva Teheranului cu scopul împiedicării exporturilor iraniene de petrol.

1178 afișări
Imaginea articolului SUA se declară preocupate de importurile de petrol din Iran realizate de China

SUA se declară preocupate de importurile de petrol din Iran realizate de China

"Suntem foarte îngrijoraţi de achiziţiile realizate de chinezi, în mod particular de guvern", a declarat Brouillette, în marja unei conferinţe pe teme de energie, care s-a desfăşurat în Emiratele Arabe Unite.

Brouillette a adăugat că oficialii americani vor discuta această chestiune cu administraţia de la Beijing.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul, şi a început să reimpună sancţiuni împotriva Teheranului, inclusiv asupra exporturilor de petrol, un sector vital al economiei iraniene. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia au semnalat că doresc menţinerea Acordului nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Taguri:
iran,
petrol,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici