SUA sunt foarte îngrijorate de activităţile Al-Qaida în Yemen

Preşedintele american Barack Obama a declarat luni la Chicago că ţara sa este "foarte îngrijorată" de activităţile Al-Qaida, după moartea a 96 de soldaţi într-un atentat sinucigaş la Sanaa.

113 afișări
Imaginea articolului SUA sunt foarte îngrijorate de activităţile Al-Qaida în Yemen

SUA sunt foarte îngrijorate de activităţile Al-Qaida în Yemen

"Statele Unite sunt foarte preocupate de activităţile Al-Qaida şi ale extremiştilor în Yemen", a declarat Obama în faţa presei la finalul summitului NATO.

Luni, 96 de soldaţi au fost ucişi într-un atentat care îl viza pe ministrul Apărării, Al-Qaida ameninţând că va lovi din nou armata angajată într-o vastă ofensivă împotriva reţelei extremiste în sudul Yemenului.

Preşedintele american a notat că "munca nu s-a încheiat" în această ţară deşi "am stabilit un parteneriat antiterorist puternic cu guvernul yemenit".

Yemen rămâne o ţară "săracă şi instabilă" şi "noi vom continua să lucrăm alături de guvern pentru a încerca să identificăm liderii Al-Qaida şi să prevenim" actele acestora, a asigurat el.

"Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat din experienţa în Afganistan este să rămânem concentraţi pe problema antiteroristă, să lucrăm cu autorităţile, să nu ne dispersăm", a adăugat Obama.

Această situaţie îngrijorătoare "nu este unică în Yemen" şi "cunoaştem probleme similare în Somalia, Mali şi în Sahel", conform acestuia.

Obama şi-a prezentat anterior "sincerele condoleanţe" după "laşul atentat terorist".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici