SUA vor impune un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

SUA vor sancţiona vineri peste 500 de ţinte, în cadrul unei acţiuni care marchează doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat joi secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

278 afișări
Imaginea articolului SUA vor impune un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

SUA vor sancţiona peste 500 de ţinte în cadrul unei acţiuni împotriva Rusiei

Acţiunea vizează sancţionarea complexului militar-industrial al Rusiei, dar şi companiile din ţări terţe care sprijină sau acordă acces facil Rusiei la bunurile dorite, a spus Adeyemo, potrivit sursei citate. Decizia vine în contextul în care pe 24 februarie se împlinesc doi ani de la debutul războiului şi pe fondul morţii suspecte a disidentului Alexei Navalnîi.

,,Sancţiunile şi controalele la export sunt orientate spre încetinirea Rusiei, făcându-i mai greu să lupte în războiul pe care l-a ales în Ucraina", a declarat Adeyemo, potrivit Reuters.

Noile sancţiuni vin în contextul în care SUA şi aliaţii săi încearcă să menţină presiunea asupra Rusiei, în ciuda îndoielilor privind posibilitatea ca Congresul american să aprobe pachetul de asistenţă pentru securitate pentru Kiev.

Joi, Marea Britanie a anunţat un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei,  menite să reducă ,,arsenalul de arme şi fondul de război”. Totodată, UE a aprobat miercuri un amplu pachet de măsuri împotriva Rusiei, fiind vizate peste 200 de entităţi şi persoane fizice acuzate că au sprijiit forţele ruse în invazie.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici