Summit-ul NATO din Ţara Galilor, într-un resort de lux, sub semnul unor măsuri de securitate excepţionale - FOTO

Summit-ul NATO din Ţara Galilor, la care participă peste 60 de şefi de stat şi de guverne, însoţiţi de câteva mii de delegaţi, a început joi într-un complex hotelier luxos, Celtic Manor, proprietatea unui miliardar britanic, în apropiere de Newport.

1451 afișări
Imaginea articolului Summit-ul NATO din Ţara Galilor, într-un resort de lux, sub semnul unor  măsuri de securitate excepţionale - FOTO

Summit-ul NATO din Ţara Galilor, într-un resort de lux, sub semnul unor măsuri de securitate excepţionale (Imagine: Valentina Postelnicu/Mediafax Foto)

Pentru acest Summit au fost mobilizaţi aproximativ 9.500 de poliţişti. În plus, garduri cu o lungime de peste 15 kilometri au fost deja ridicate în jurul locurilor strategice din Newport şi Cardiff.

Complexul, extrem de retras, şi care se întinde pe 10 kilometri pătraţi, se află, joi şi vineri, sub cel mai înalt grad de securitate, zona fiind survolată constant de elicoptere. 

De asemenea, şase nave de război - câte una britanică, letonă, franceză, lituaniană, norvegiană şi olandeză - patrulează pe timpul Summit-ului, la Golful Cardiff.

Centrul de presă, unde sunt cei peste 1.000 de jurnaliştii, se află la câţiva kilometri de complexul hotelier unde se desfăşoară lucrările Summit-ului.

Pentru oportunităţile de imagine şi declaraţiile de presă, deplasarea se realizează cu microbuze şi cu maşinuţe de golf.

Clădirea în care se află presa a fost ridicată special pentru acest eveniment, lângă terenul de golf al resortului.

Peste 24.000 de camere de hotel au fost rezervate, pentru Summit, cu cel puţin două luni în avans, în 80 de hoteluri aflate în Newport şi în împrejurimi şi peste 15.000 de porţii de mâncare şi 12 tone de apă au fost pregătite special pentru delegaţii acreditaţi la Summit.

Câteva rulote au pregătit pentru mass-media mâncare tradiţională britanică.

În cadrul primei zile a Summit-ului, subiectele principale au fost legate de Afganistan şi Ucraina.

În cursul serii de joi, preşedintele Traian Băsescu a participat la recepţia oferită de Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, în onoarea şefilor de stat şi de guvern ale ţărilor aliate şi partenere, a şefilor de delegaţii şi a şefilor de organizaţii internaţionale.

Recepţia a avut loc la Castelul din Cardiff.

În cea de-a doua zi a Summit-ului, preşedintele României asistă, începând cu ora 11.00 (ora României), la parada aviatică.

Şeful statului va participa, la ora 14.00 (ora României), la bufetul VIP pentru şefii de stat şi de guvern şefii de delegaţii şi şefii organizaţiilor internaţionale prezenţi la Summit, iar în jurul orei 14.30 (ora României) va susţine o declaraţie de presă.

La ora 15.00 (ora României) are loc sesiunea lucrărilor Consiliului Nord-Atlantic (NAC) la nivel de şef de stat şi/sau de guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici