Summitul NATO din 2014 va avea loc în Marea Britanie, principala temă fiind situaţia din Afganistan

Summitul şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO care va avea loc în 2014 se va desfăşura în Marea Britanie, fiind consacrat încheierii misiunilor combatante în Afganistan, a anunţat premierul britanic David Cameron.

171 afișări
Imaginea articolului Summitul NATO din 2014 va avea loc în Marea Britanie, principala temă fiind situaţia din Afganistan

Kabul, capitala Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Data şi locul vor fi anunţate în timp util", precizează Downing Street.

"Sunt foarte bucuros că Marea Britanie va găzdui summitul NATO din 2014, o premieră după ce fostul prim-ministru Margaret Thatcher i-a primit pe liderii Alianţei în 1990", precizează David Cameron în comunicat.

"Reuniunea va fi o ocazie pentru liderii NATO să recunoască toate contribuţiile şi sacrificiile militarilor noştri, în contextul încheierii misiunii Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan", a subliniat premierul britanic.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că summitul va fi "o oportunitate de a marca încheierea misiunii ISAF, la sfârşitul anului viitor, deschizând un nou capitol în angajamentul Alianţei în Afganistan".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici