Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme care pot provoca distrugeri masive

Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme care pot provoca distrugeri masive şi victime multiple, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara.

1026 afișări
Imaginea articolului Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme care pot provoca distrugeri masive

Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere în masă

Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bombă într-un loc public, distrugerea unor bunuri private şi folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crimă violentă, potrivit Le Figaro şi Reuters.

Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor în urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu forţele de ordine.

Ahmad Rahami este suspectat că a plasat, sâmbătă şi duminică, patru bombe artizanale, dintre care două au explodat.

Prima explozie a avut loc în orăşelul Seaside Park din statul american New Jersey sâmbătă dimineaţa iar a doua, soldată cu 29 de răniţi, la New York, în zona Chelsea, sâmbătă seara.

Potrivit documentului, ancheta a arătat că suspectul a cumpărat, în iunie, iulie şi august, elemente care ar putea face parte din componenţa unui dispozitiv exploziv. Acesta a cumpărat acid citric, circuite imprimate şi elemenete de aprindere de la distanţă a unor dispozitive pirotehnice.

În urma anchetei s-a aflat de asemenea că două telefoane mobile folosite pentru declanşarea bombelor artizanale au fost procurate dintr-un magazin situat în apropierea apartamentului lui Ahmad. Suspectul avea un abonament pentru unul dintre telefoane.

Ahmad Khan Rahami a realizat o înregistrare video cu el în timp ce testa dispozitive explozive artizanale şi avea un jurnal în care îşi exprima indignarea faţă de "uciderea" de către Statele Unite a unor mujahedini din Afganistan, Siria, Irak şi Palestina, potrivit oficiali federali.

"Inshallah (Cu voia Domnului) sunetul bombelor vor fi auzite pe străzi, focuri de armă vor ţinti poliţiştii voştri, opresiunea voastră va întâlni moartea", a scris Rahami într-un jurnal pe care îl avea cu el când a fost arestat.

El a venit în Statele Unite când avea 7 ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici