Suspectul care a evocat asasinarea lui Obama şi Clinton, în arest la domiciliu

Un judecător federal american a decis plasarea în arest la domiciliu a suspectului capturat săptămâna trecută pentru că evocase posibilitatea asasinării lui Barack Obama sau a lui Hillary Clinton.

13 afișări
Imaginea articolului Suspectul care a evocat asasinarea lui Obama şi Clinton, în arest la domiciliu

Suspectul care a evocat asasinarea lui Obama şi Clinton, în arest la domiciliu (Imagine: Mediafax/AFP)

Bradley T. Kahle, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat duminică, alături de alte persoane, sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme, informează Pittsburgh Tribune, în ediţia electronică.

Judecătorul Pete Pesto nu este convins că Bradley Kahle reprezintă o ameninţare: "Nu am nicio dovadă că intenţiona să treacă de la vorbe la fapte", a spus Pesto, plasându-l pe Kahle în arest la domiciliu.

Alte două persoane arestate duminică - Marvin Hall (49 de ani) şi Perry D. Landis (62 de ani) - vor rămâne în închisoare pe durata procesului.

Bradley T. Kahle, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat duminică de trupele antiteroriste ale poliţiei din Pittsburgh sub acuzaţia de import sau producere ilegală de arme de foc. Kahle îşi dezvăluise intenţiile în luna aprilie în timpul unei discuţii avute cu agenţii FBI sub acoperire, potrivit autorităţilor federale.

"Kahle a declarat ceva în genul că «dacă Hillary Clinton sau Barack Obama sunt aleşi, sper că vor fi asasinaţi, în caz contrar, ei vor dezarma ţara şi vom avea un război civil»", a declarat agentul special FBI William B. Weiss într-un raport intern.

Procurorii susţin că Bradley Kahle a recrutat patru agenţi FBI sub acoperire în rândurile grupării numite Pennsylvania Citizens Militia.

În acelaşi caz este suspectat şi Morgan A. Jones, în vârstă de 64 de ani, coordonator pentru situaţii de urgenţă în comitatul Clarion. El este acuzat de transferul ilegal al unei arme AK-47, de fabricaţie românească, în afara statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici